hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Katonai sikerek emelkedő indexek
Tőzsdejelentés 2001. 11. 14 20.

2001. 11. 25.
Az Afganisztánban elért katonai sikerek hírének hatására megugrottak a világ tőzsdeindexei. A hirtelen emelkedést követte némi korrekció, összességében pluszban zárták a hetet a vezető részvénypiacok, kivétel ez alól a 27 hónapos mélypontra süllyedő olajártól sújtott orosz piac, amely közel 6 százalékkal zuhant. 

Segítette a piacokat, hogy az USA kereskedelmimérleg- hiánya szeptemberben alacsonyabb lett a vártnál, amire hosszú idő óta nem volt példa. A BUX is követte a külföldi piacok emelkedését, és meggyőző forgalom mellett 2,5 százalékkal 7138 pontig emelkedett.

Az egyértelm? emelkedés ellenére igen vegyesen mozogtak az egyes részvények árfolyamai. A nem túl fényes eredményt jelentő, de újabb, ezúttal a Mollal kötött szerződésről beszámoló Graphisoft-tulajdonosok igencsak örülhetnek: papírjuk közel 30 százalékkal drágult az elmúlt egy héten. Nem sokkal maradt el az emelkedésben a csökkenő olajár által "támogatott" Prímagáz sem 26 százalékos erősödésével. Közel 10 százalékos emelkedést produkált a Mol, szintén a csökkenő olajárnak és a gázüzletág eladásáról szóló újabb híreszteléseknek köszönhetően. A második vonalban hét százalékkal drágultak az 1,35 milliárd forintos üzemi eredményt elérő Globus részvényei, több mint tíz százalékot zuhantak viszont a Danubius papírjai. Gyengén teljesített a két gyógyszergyári papír is: az Egis közel 7 százalékkal esett visz-sza, miután eredménye közel 25 százalékkal elmaradt az elemzői várakozásoktól, a Richter ára ehhez képest mérsékelten, 3 százalékkal csökkent.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!