hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Synergon-sztori csúfos történet
Tőzsdejelentés 2000.11.03 09.

2000. 11. 11.
Az amerikai részvénypiacokat az elnökválasztás miatt kivárás jellemezte, csak a Nasdaq produkált negatív irányba 3 százalékos elmozdulást; a másik két irányadó index értéke minimálisan változott. A bizonytalan hangulat Európában – csak a londoni tőzsde emelkedett egy százalékot – lefelé sodorta az árakat: Frankfurt egy, Párizs 1,5 százalékkal zárt alacsonyabban az előző hetinél. Ennél lényegesen rosszabb képet mutatott a hazai részvénypiac: a BUX közel 5 százalékot vesztett értékéből, 7688 ponton zárva a hetet.

A vegyipari részvények hullámvasútja ezúttal lefelé vette az irányt. Bár mind a Borsodchem, mind a TVK megduplázta tavalyi eredményét, az elemzői várakozásokat mindkét cég alulmúlta. A piac ezt 10, illetve közel 12 százalékos eséssel "honorálta". A mélyrepülésben mégsem e két cég vitte a prímet. Az utóbbi hetekben csak negatív hírekkel kirukkoló Synergon a vártnál is jóval gyengébb eredményt publikált, így újabb 21 százalékkal lett olcsóbb. Gyengült a várakozásoknál kissé gyengébb eredményt jelentő Graphisoft is, és hasonló mértékben, 2 százalékkal lett olcsóbb a múlt héten még szárnyaló Antenna Hungária is. 

Folytatódott a Matáv mélyrepülése is. A jelentős eladási nyomás 9 százalékkal csökkentette a magyar telekompapír árát. A piac gyenge eredményt vár a cégtől, melynek legutóbbi reklámkampánya miatt a mobilszolgáltatók tiltakozásukat fejezték ki. Ennek eredménye versenyhivatali vizsgálat, sőt akár kártérítési per is lehet. 

A Richter, amely harmadik negyedéves jelentése alapján minden idők legjobb üzemi eredményét érte el, megúszta 3 százalékos eséssel. A Mol százötvenmillió dolláros tőkeemelést hajtott végre a Slovnaftban, a tőzsdei ár háromszorosát adva a részvények darabjáért. A Mol nem áll el az állammal szemben indított pertől annak ellenére sem, hogy megvalósult a differenciált gázáremelés. A cég harmadik negyedéves eredménye jövő héten kerül napvilágra, az elemzői várakozások elég szélsőségesek:
-12,7 milliárd +8 milliárd forintos sávban ingadoznak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!