hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Skorpiók a Vénuszon?

2012. 02. 09.
Az élet nyomait vélte felfedezni egy orosz tudós a harminc évvel ezelőtti Vénusz-misszió fényképein. A most hetvenkilenc éves Leonyid Ksanfomalitij professzor szerint a Venyera-13 1982-es landolása közben felvett képeken egy skorpiószerű élőlény látszik. „Mi lenne, ha megfeledkeznénk azokról az elméletekről, amelyek szerint nincs élet a Marson, és azt mondanánk, hogy a látható objektum morfológiája egy élőlényt sejtet" - írta Ksanfomalitij professzor a Solar System Research című lapban nemrégiben. Ez elég hihetetlennek hangzik, de nem elsősorban azért, mert a Vénusz felszínén a hőmérséklet több mint 400 fok, hanem azért, mert jobb felbontású képek is készültek, amelyeken már nem skorpiót látunk. Jonathon Hill, az Arizonai Egyetem Mars Space Flight Facility mérnöke szerint, aki  Marson felvett képek elemzésével foglalkozik, a Venyera-13 által készített jobb felbontású képeken világosan látszik, hogy amit Ksanfomalitij professzor élőlénynek néz, az az űrszonda egy darabja, amely valószínűleg a landoláskor tört le.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!