Kereső toggle

"Olyan vihar nincs, ami nem múlik el"

Egy extrém sportoló tippjei a krízisidőszak túléléséhez

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-rekorder, elsőként evezte át egyedül az Atlanti-óceánt, és az első magyar, aki az Antarktisz partjáról eljutott a Déli-sarkig. Legújabb expedícióján hajója megsérült, ezért visszafordult, így nem az óceán közepéről, hanem otthonról jelentkezett be az interjúra, kislánya társaságában.

Hogy bírod a bezártságot és az izolációt a sok extrém kaland után?

– Én személy szerint jól bírom, de fontos figyelni néhány dologra. Engem az elején nagyon megütött, hogy ezek a kihívások most a világon mindenkit egyszerre érintenek. Például a családdal töltött idő sokkal töményebb, nem tudják kisétálni magukat az emberek, ingerlékenyebbek. Nem olyan biztos a jövő, még akkor sem, ha valakinek megmaradt a munkája, és otthonról tud dolgozni, egyszerűen más minden, átalakult az életünk. Senki sem szereti a változást, sokszor még a pozitív változást sem, ez a mostani helyzet pedig keveseknek pozitív. Benne van ez az erős ismeretlen tényező: nem tudjuk, meddig tart, mi változik még, és ez mennyire érint majd minket.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: