Kereső toggle

Interjú Gryllus Vilmos, Kossuth-díjas magyar zenésszel

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Gimnáziumi magyartanára nagy löketet adott pályájához, alapító tagja az 50 éves Kaláka együttesnek, több gyermekdala már beépült az óvodai nevelésprogramba; az a célja, hogy szülő-gyerek együtt énekeljen, és nagyon szeret kerékpározni. Egy fáradhatatlan művésszel beszélgettünk.

Ön is, bátyja is, lánya is zenél vagy énekel. Ez a Gryllus-családban egy örökletes dolog?

– Mindenesetre vannak előzményei. Édesanyám majdnem zenész lett, 3 évet elvégzett a Zeneművészetin zongora szakon, de tanulmányait megakasztotta Budapest ostroma, és utána már úgy érezte, nem tud visszakapaszkodni arra a szintre, ahol lennie kéne. Így aztán pályát módosított, és a vegyész szakmát választotta. Eötvös-díjas feltaláló lett, úgyhogy megállta a helyét ezen a másik területen is. Édesapám kórusban énekelt, és hát egyáltalán, mindenki szerette nálunk a zenét. Egyik nagyapám csellista volt, ő tanított engem már kisgyerekkoromban ezen a hangszeren játszani. Szóval mindig jelen volt a zene, kezdettől fogva zenés környezetben éltünk.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: