Kereső toggle

Hogyan beszéljünk gyermekeinkkel a koronavírusról?

Tanácsok, javaslatok szakértőtől

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A járványidőszak – bár nem mindig vesszük észre – a kicsik gondolkodásmódját, világról alkotott képét is befolyásolja. Házi gyártmányú „ellenszer”, gyerekrajzok, játék közben elejtett mondatok árulkodnak arról, hogy a fejekben ott motoszkál a téma. Nagy segítség, ha a szülők ilyenkor is irányt tudnak mutatni.

Szülőként természetes reakció, hogy az ember meg akarja védeni a gyerekét és gondoskodni akar róla, hogy amennyire tőle telik, óvja a félelmet keltő impulzusoktól. A koronavírus-járvány azonban olyan átfogóan változtatta meg a mindennapjainkat, hogy ez csak korlátozottan lehetséges. A gyerekek ugyanis a felnőttekhez hasonlóan a saját bőrükön tapasztalják a világjárvány következményeit: nem járhatnak sem edzésre, sem iskolába, csak telefonon vagy videóchaten üdvözölhetik a nagyszüleiket, és a korábbiaknál jóval több időt töltenek szűk családi körben. Ilyen körülmények közt magától értetődő, hogy a koronavírus témája egyszerűen kikerülhetetlen. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy hogyan érdemes beszélni minderről. Hogyan lehet szülőként jól kommunikálni, ha a gyerekek betegségről, járványról kérdeznek?

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: