Kereső toggle

"Fehér nő ide nem léphet be"

Diplomáciai botrány és előítéletek: Seretse és Ruth kapcsolata - Legendás barátságok 3. rész

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Sorozatunk harmadik epizódja egy házaspár történetét mutatja be, akik egyben egymás legszorosabb barátai is voltak. Esküvőjüket követően nem ünneplő vendégsereg, hanem két állam konzulátusának elítélő nyilatkozata, száműzés, atyai kitagadás, és egy felháborodott nép várt rájuk.

Ruth Williams csupán a nővérét kísérte el a Londoni Misszionárius Társaság táncestjére, de hogy ne legyen egyedül, bemutatták egy jóképű, színes bőrű joghallgatónak. Miután a magas, széles vállú fiatalemberről kiderült, hogy szintén jazzrajongó, Ruth tudta, hogy ismét találkozniuk kell majd, ezúttal lánytestvére nélkül. A fiatalember, Seretse hamar beleszeretett a lányba, elhívta sportmeccseire, neki mesélt először sikeres vizsgáiról, sőt még korcsolyázni is megpróbált a kedvéért, noha képtelen volt állva maradni a jégen. Ha valaki ekkor megkérdezi Ruthot, mit tud Seretséről, ennyit válaszol: jogot tanul, folyton mosolyog, és kiváló a modora. Csakhogy kapcsolatuk nem véletlenül haladt meglehetősen lassan: Seretse tudta, hogy nem vehet el akárkit feleségül.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: