Kereső toggle

A „párizsi” cigány szakács

Legendás étterem Békés megyében

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Ásós Géza. Ha ezt a nevet hallja Békés megyében valaki, szinte összefut a nyál a szájában. Géza ugyanis főz, nem Michelin csillagos szinten, de szívvel, ízzel, magyarosan – és cigányosan.

Nyolc éve vágott bele az étterem-üzemeltetésbe, és mára már hármat működtet, az egykori békési cigánytelepről, „Párizsból” indult építőipari segédmunkás. A gipszkartonozó segédből éttermessé avanzsált roma vállalkozó szerint a siker titka mindenki számára köztudott: akarni kell, és nem magunkat sajnálni, ez Ásós úr legfontosabb receptje az élethez. 

Ásós Géza sosem tanulta azt, amiből él, gyerekkorában egyszerűen csak elleste, magába szívta a főzés szeretetét. Máig úgy főz, mintha a családja elé tenné az ételt, hiszen a hozzá betérő vendég nála családtag. A nagyra nőtt szakács nemrég tett egy merőben szokatlan kijelentést a közösségi médiában: aki éhes, de nincs pénze, térjen az éttermébe, egy adag ételre az ő vendége lesz.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: