Kereső toggle

Turbó Ráró

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Munkanélküli hortobágyi csikósok átcsoportosítását és továbbképzését oldotta meg zseniálisan a hortobágyi csikósokért felelős államtitkár: minden csikóst átültetett egy számítógéphez, hogy azzal keresse kenyerét. A programok elsajátításának megkönnyítésére új programnyelvet hoztak létre Turbo Ráró névvel. 

A számítógép bekapcsolása igen egyszerű: Gyí! A user egyszerűen: csikós; password: csikó. A start menü elérése: Hőőő! A vezérlőpult megnyitása pedig: Hééé! Továbbá a Ctrl+Alt+Del-t az Ejnye+Má+No helyettesíti. 

A programok futtatása: Cs-cs! 

A számítógép leállítása pedig: Hóóó! Ugye milyen egyszerű? 

Az államtitkár kreativitása azonban nem ért véget: a véres szemekkel, kihűlt pizzák mellett hajnalig internetezőket kivezényelte 

a Hortobágyra csereüdülésre. 

A várható nyelvi akadályok miatt tanult, nemzetközi cirkuszi lovakat kellett behozni, mivel maga a ló hardver, a nyeregbe szállás login, a karám cybertér, a lovaglás pedig surfing. Az irányítás viszonylag egyszerűen ment a mousepad jobb- és balclickkel (kantárral), hátrálni pedig backspace-szel lehetett. Egy user arról érdeklődött, hogy egy ilyen paripa hány megás virtuális memóriával rendelkezik, mert a proci megy, mint állat, és zip formátumban betömörítené a kocsijába, majd nyomott egy Ctrl+Alt+Del-t (megsarkantyúzta lovát), hogy kiderüljön, milyen hangkártya van benne. A ló nyerítve ledobta magáról: logout, reset, off.
(Göndi)

Olvasson tovább: