hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az én jó kutyuskám

2005. 11. 01.
Vajon melyik négylábú kedvenc ne vágyódna valami igazán különleges finomság után? Mondjuk egy szív, virág vagy egy klasszikus csont alakú süti után, amit trópusi gyümölcsökből vagy szentjánoskenyérből állítanak elő. Ilyenek és más kutyafinomságok – melyek természetesen cukor és só hozzáadása nélkül készülnek – szerepelnek Franciaország első, kizárólag kutyavendégeket váró "Mon Bon Chien" (Az én jó kutyuskám) nev? pékségének a kínálatában. 

A Párizs szívében található üzlet tulajdonosa egy negyvennégy éves amerikai nő, aki korábban tizennyolc éven át a seattle-i Washington kórház traumatológiai osztályán dolgozott pszichológusként. 2001. szeptember 11-e után döntött úgy, hogy Párizsba költözik, ami már régi álma volt. "Nem is értem, miért nincs még ilyen üzlet Franciaországban, ahol annyira szeretik a kutyákat. Az Egyesült Államokban rengeteg kutyapékség üzemel – az elsőt 1989-ben nyitották. Még éttermek is vannak kutyák számára" – nyilatkozta a tulajdonosnő, aki maga is minden nap készít süteményeket és tortákat a négylábúak számára. A pékség kínálatában különleges szülinapi torták is szerepelnek, melyekre cukorbevonattal írják rá az ünnepelt kutyus nevét. A termékek jelentős része Amerikából érkezik. Az emberek azonban kissé szkeptikusak az új ötletet illetően. Vannak, akik túl drágának találják a termékeket, ami igaz is, hiszen a sütik ára ötven cent és két és fél euró között változik, egy torta pedig akár tíz euróba is kerülhet. Mások szerint kérdéses, hogy az üzletnek van-e jövője Franciaországban, és vannak, akik teljesen nevetségesnek tartják az elgondolást. Akárhogy is, a tulajdonosnő reménykedik a sikerben, és a nyár eleji nyitás óta már egy állandó vevőkört is sikerült kiépítenie – jóllehet ezeknek a vásárlóknak a többsége Párizsban élő amerikai.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!