hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az óvodások és a curry

2005. 10. 04.
Egy kutatás kimutatta, hogy a három–öt éves angol gyerekek kedvenc étele nem a pasta, a chips, a virsli vagy a bolognai spagetti, hanem egy indiai fűszer, a curry. Ez is bizonyítja a kutatás állítását, miszerint a totyogósok egyre inkább átveszik szüleik ínyenc étkezési szokásait. Az indiai fűszeres konyha ételei rendszeresen listavezetők az angol felnőttek kedvencei és most már a gyerekek között is, mint például a nemzeti ételükként emlegetett currys csirke. 

A felmérés során ezerötszáz óvodás ételkedvencét derítették ki játékos feladatok során. Annabel Karmel, a kutatást végző cég munkatársa és egy gyermekszakácskönyv szerzője elmondta, hogy a kicsiknek nincs igazán természetes elképzelésük arról, hogy milyen ételt szeretnek. Annabel maga is részt vesz abban a munkában, amelynek során egy új étrendet fejlesztenek ki az apróságok számára. Azt is elmondta, hogy a gyerekek sokkal több olyan ételt fogyasztanak, amely nem az ő pocakjuknak való, mint azt mi szülők gondoljuk. Sajnos nem figyelünk rájuk eléggé, és tévesen azt gondoljuk, hogy csemetéink még mindig a bébiételeket részesítik előnyben. (AFP)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!