Kereső toggle

Biztos úr, írja a többihez

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Belefáradt, hogy úton-útfélen megbüntetik? Egy svéd társaság újszer? biztosítást kínál a gyorshajtó, tilosban parkoló autósoknak. Ha regisztrálják magukat a svéd Bisso weboldalán
(www.bisso.se), és 850 korona (körülbelül 22 ezer forint) éves díjat fizetnek, biztosítva vannak évi három gyorshajtás erejéig, feltéve, hogy a sebességtúllépés nem haladja meg a 30 km/órát. 

Extra feltétként fedezhetik parkolási büntetéseiket is. Svédország a statisztikák szerint egyike a világ legbiztonságosabb útjaival rendelkező országoknak, ezért a büntetések meglehetősen magasak. 800–2000 koronára taksál egy gyorshajtás, és 425–700 koronánk bánja, ha hiányzik a parkolócetli. "Úgy véljük, hogy az autósok gazdasági nyomás alatt vannak, és a családi költségvetésekben nincs keret a büntetések finanszírozására. Mi tulajdonképpen gazdasági védelmet ajánlunk" – állítja Dan Glimmeras, a Bisso marketingigazgatója. Elmondása szerint a büntetések elleni biztosítás nem illegális, de a visszaeső szabálysértők még így is elveszíthetik a jogosítványukat. Svédországban május óta több ezren igényelték a szolgáltatást, ami hazánkban pillanatnyilag még nem elérhető. (Reuters)

Olvasson tovább: