hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Leg...leg…leg…

2004. 09. 13.
Többnyire emberfeletti sportteljesítményekről és adottságokról, extra méretűre készített nemzeti ételkülönlegességekről és meghökkentő produkciókról adott hírt a Guiness–rekordok szerkesztőgárdája. Ezidáig. Most viszont az érdekességek tárházának is joggal nevezhető Guiness World Record újabb különös kezdeményezésbe fogott: fél évszázados fennállásának tiszteletére legbizarabb 50 rekordját gyűjtötte csokorba. Így kerülhetett a nem mindennapos listára többek között a kanadai Sean Shannon, aki a Hamlet 260 szavas részletét alig 23, 8 másodperc alatt reprodukálta szóban. A rekorderlista szintén előkelő helyén álló Danny Higgingbottom aligha hallhatta a minden nyári szezon elején menetrendszerűen felharsanó figyelmeztetést, hogy nem érdemes vízbe ugrálni a víz mélységének ismerete nélkül: a Guiness-lista vakmerőségi bronzérmese csaknem 9 méteres magasságból vetette alá magát egy alig harminc centiméteres mélység? vízfelületre.

A leghosszabb, liftfogságban eltöltött időszak a hetvenhat éves Cypriot Kively Papajohn életútját gyarapítja, aki 87\' december 28-tól következő év január 2-ig élvezte a felvonó kényszer? vendégszeretetét. 

Az átlagosnak kevésbé sem nevezhető lista állítása szerint egy amerikai kiskamasz tartja az arcon történő egyensúlyozás rekordját. A kockázatos rekordokhoz tartozik a negyedik helyezett amerikai Robert Foster csúcsa, ő 13 perc 42 másodpercig tartotta vissza a lélegzetét bizonyára betörők járkáltak a lakásában, miközben ő egy szekrényben gubbasztott. A villámsújtotta Roy C. Sullivan hivatalosan is "büszkélkedhet" a "Világ legszerencsétlenebb embere" címével, mivel 1977 tájékán több mint hét alkalommal érte villámcsapás, de megúszta. Nem tudni biztosan, hogy grafomániában szenvedett-e az a Les Stewart, aki tizenhat éven keresztül gépelt, csaknem egyfolytában. A szórakoztatóipar is kitermelte a maga rekorderét: Mike Heeman 24 órás rekordja felállításakor 12 ezer 682 viccel szórakoztatta a nagyérdeműt. De hogy a publikum mennyire találhatta mulattatónak a szűnni nem akaró viccfolyamot az idő előre haladtával? Erről már nem tudósítanak a Guiness Rekordok feljegyzései …
(Takács G.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!