Kereső toggle

Unaloműző hullámvasút

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A brit üzleti élet vezetői kritizálták a szigetország legnagyobb vidámparkját, miután az ösztönözte az alkalmazottakat, hogy ugorják át a napi lélekölő munkát az irodában, és szálljanak fel a hullámvasútra kikapcsolódásként.

Az észak-angliai Staffordshire központú Alton Towers weboldalt nyitott az unatkozó dolgozók számára, és arra bátorítja őket, hogy lépjenek meg munkájuktól, állítsanak ki egy diszkontutalványt, és töltsék az egész napot szórakozással a vidámparkban. A hétközbeni jegyeladások növelése érdekében kieszelt terv az Alton Towers parkot zavaros vizekre sodorta a Kisvállalkozások Szövetségével (FSB) szemben, amely 185 ezer kisvállalkozást képvisel Nagy-Britanniában. A szervezet felelőtlennek nevezte ezt a szórakozásközpontú lépést. 

A www.ihatework.co.uk weboldal hívja a dolgozókat, hogy: "Szabaduljatok ki a munkahelyi patkányversenyből", és: "Tudsz olyan barátodról, akinek már szüksége lenne egy remek kikapcsolódásra, távol a munkahelyétől?” Egy FSB-szóvivő ezt nyilatkozta a The Guardian lapnak: "Mi nem úgy
vesszük a dolgot, hogy van-e joga ennek a cégnek hirdetni szolgáltatását, hanem inkább, hogy arra ösztönzik az embereket, hogy otthagyják munkájukat, és ez felelőtlen dolog. Az Alton Towers szóvivője szerint: "Mi egy vidámpark vagyunk, és ez csak egy kis móka." (AFP)

Olvasson tovább: