Kereső toggle

Dilettáns szakácspalánta

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

"Végy egy kevés olajat, egy csipet sót, némi hagymát és szalonnát, na meg három tojást." Így kezdődik a hamisíthatatlan zamatú, tősgyökeres, minden kezdő fakanálforgató egyik elmaradhatatlan alapreceptje, a tojásrántotta. Legalábbis átlagos esetekben. Nem úgy annál a korhelykedő bergeni fiatalembernél, aki egy átmulatott éjszaka után kapatos állapotában hazatántorogva tojásrántottával oltotta volna éhét. Csakhogy elkövetett egy apró hibát. 



- Na és persze a teflon is fogyasztható

A kiscsirke bölcsőjét alighogy kézbe kaparintotta, dobozostól akarta a serpenyőbe hajítani és megsütni. Ám közben szép csendesen álomba szenderült. Bóbiskolásából gomolygó, csípős füstre, égett szagra és ordibáló tűzoltók hangjára ébredt. A bergeni tűzoltóparancsnok, Harald Norvik képtelen volt elhinni a történteket. "Azt még el tudom képzelni, hogy valaki nem töri fel a tojást, mielőtt sütni kezdi, de hogy ki se csomagolja, az abszurdum." 

(Bergensavisen)

Olvasson tovább: