Kereső toggle

New York a hatodik

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az elmúlt héten egy Amerikában közzétett felmérés szerint New York még mindig Amerika tíz legkedvesebb városa közé tartozik, pedig talán a kedvesség jut legkevésbé eszünkbe New Yorkról, ha éppen egy szóval szeretnénk leírni benyomásainkat a városról. 

A top tízes listán New York a hatodik helyet szerezte meg. Az első helyre Seattle és Cleveland került, míg Boston lett a második, Savannah és Georgia a harmadik és a negyedik helyen végzett. 

A Hershey cég vezetése arra volt kíváncsi, hogy melyik az az ötven amerikai város, amelyik a következő jellemzőkkel bír: tiszta, családszerető, az önkéntesség és a közösségi szellem erős benne, valamint a város hangulatából sugárzik az életszeretet. A felmérés során három éven keresztül gyűjtötték az információkat kormányzati és magánkörökből, majd minden információt rangsoroltak egy sajátos pontrendszer alapján. 

Arra is kíváncsiak voltak, hogy a lakosság mennyi pénzt adományoz jótékonysági célra, szabadidős tevékenységekre, mennyi kitüntetést ad a város a lakosainak közösségi, emberbaráti munkáért, illetve katonai szolgálatért. Egy-egy városra vonatkozóan fontos szempont volt még éttermeinek vizsgálata, tengerparti strandjainak, történelmi emlékhelyeinek és múzeumainak száma. 

New York azért került a hatodik helyre, mert lakosai sokat költenek sport- és rekreációs tevékenységekre, áldoznak a művészetekre, és leginkább virágot adnak egymásnak ajándékba. Megtudhattuk azt is, hogy a New York-iak Amerika legudvariasabb polgárai, mert a különböző üdvözlő és köszönő kártyákból itt fogy el a legtöbb. (Reuters)

Olvasson tovább: