Kereső toggle

Harapós kutyatulajdonos

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Egy 73 éves hölgy úgy mentette meg skót terrier kölykét, hogy megharapta az őt támadó pitbullt. 

Margaret Hargrove éppen esti sétájára vitte a 9 hónapos kiskutyát, Alexet, amikor egy közeli udvarból a pitbull szemet vetett kedvencére, és támadásba lendült. Állkapcsai közé szorította a terrier fejét, és gazdája hiába próbálta szétfeszíteni. "Láttam, hogy a kutyám ott haldoklik – mesélte a hölgy egy amerikai lapnak. – Nem nézhettem tétlenül: leguggoltam, és hátul a nyakán beleharaptam a pitbullba. Sose gondoltam volna, hogy egyszer megharapok egy kutyát" – mondta. A véreb felvonyított, elengedte a kiskutyust, hátrált, és most már az öreg hölgyre meresztgette a fogait, aki erre mégegyszer megharapta. Végül egy szomszéd kergette el a támadót egy baseballütő segítségével. 

A bátor idős hölgynek négy öltéssel kellett összevarrni a karját. A kutyáján is össze kellett varrni a sebeket, és sérült szemét is el kellett látni. "Egész addig nem vettem észre, hogy milyen veszélyes helyzetben vagyunk, amíg vége nem lett. Még két perc, és a kutyám meg is halhatott volna" – mondja Hargrove. 

Mare Hicks, a pitbull tulajdonosa úgy gondolja, hogy az egyik szomszéd gyerek nyitva hagyhatta a kaput, és kiengedte a kutyát, Hollyt. "Azt hiszem, van benne valami vad hajlam az idegen kutyák irányában" – mondta. –"Ha lett volna nálam puska, és meglátom, hogy rárohan Hargrove-ra vagy a kutyájára, saját kezűleg lőttem volna le." (AP)

Olvasson tovább: