Kereső toggle

INNEN-ONNAN

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Éneklő óra

Ezeknek a karóráknak a zenei tudása felülhalad minden lehetséges elképzelést. Nemcsak a bizonyos C-órákról van szó, melyeken a legnépszerűbb énekesek logója van feltüntetve márkaként (mint például Britney, Christina). Ezek az órák el is tudják "énekelni" az énekesek dalait. Ráadásul a megfelelő gomb megnyomásával az óra kijelzője képernyővé változva le is vetíti az előadott szám videoklipjét. Ezentúl, ahol és amikor csak kedve szottyan valakinek meghallgatni aktuális kedvence aktuális slágerét, megteheti egy ilyen karóra birtokában. (The Sunday Times)


PalackpostaEgy kisfiú, aki Kentben egy üvegben üzenetet dobott a tengerbe, választ kapott – három hónappal később Skandináviából. Az ötéves angol Charlie Churcher novemberben dobta üzenetét a tengerbe, majd az Északi-tengeren 1100 kilométeres utazást követően a palackot a sasszem? tizenegy éves Helge Melhus fedezte fel a norvég Skudenshavnban. Helge pedig választ küldött Charlie-nak Angliába: "Köszönöm a szép rajzot. Még soha nem voltam Angliában, de remélem, ha idősebb leszek, elutazom oda." (The Sunday Times)


Beszélő dobozokHamarosan nehéz lesz figyelmen kívül hagyni a cigarettás dobozokon található figyelmeztetéseket. A Molins nev? dohánygyártó gépeket ellátó cég ugyanis olyan beszélő cigarettás dobozokat szabadalmaztatott, amelyek a dohányzás káros hatásaira emlékeztetik a dohányosokat, ahányszor csak kinyitják a dobozt. "Az eszköz folyamatos fejlesztés alatt áll" – nyilatkozta a Molins szóvivője. Azt nem árulta el, hogy mit fog mondani a doboz (valószínűleg a dohányzás káros voltára fogja felhívni a figyelmet). Még nem tudni, hogyan fogadják majd a dohánygyártók a mikrochippel és mini hangszóróval ellátott eszközt. (Reuters)


Szent állatok új szerepben

A hivatalos tiltás és az állatvédők haragja ellenére ökröket fogtak be a szekerek elé az indiai Pandzsáb tartományban rendezett fogathajtó bajnokságon, amit a közönség nagy ovációval fogadott Fotó: Reuters

Olvasson tovább: