hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

2000. 11. 18.
Libahajtó verseny Olaszország többféle állati versenynek ad otthont. Sienna például a lóversenyek otthona, Észak-Olaszország egyik falvacskája, Mirano pedig a libahajtó versenyek helyszíne. Egy helyi csapos eme agyszüleménye száznál is több résztvevőt csalogat. A verseny szabályzata megtiltja a tulajdonosoknak saját vagy az ellenfél madarának fenékbe rugdosását. Minden résztvevő a saját libáját tereli végig egy bottal a nézők által körbevett 419 méteres pályán, akik közül sokan 19. századi farmernek vannak öltözve. A győztes lúd, Spartacus gazdája elmondta, hogyan zajlott a verseny előtti este: "Tegnap már csak egy levezető edzést tartottunk, az este pedig csöndes volt: semmi mulatozás vagy italozás." (Reuters)

Net-hűtőszekrény 

A Whirlpool high-tech hűtőszekrénye állítólag hamarosan kapható lesz az Egyesült Államokban, de az ausztrál és európai változatokon az eltérő hálózati feszültség miatt jelentős módosításokat kell véghezvinni a készüléken. A Whirlpool marketingigazgatójának nyilatkozatai szerint az internet-hűtő legkésőbb a jövő év elején kapható lesz az Egyesült Államokban, azonban európai és ausztráliai megjelenésére egyelőre várnunk kell még, bár egy prototípust már januárban be fognak mutatni Sydneyben. A következő generációs hűtőszekrény ajtaját egy Nokia érintőképernyős internetező táblával látták el, ami kivehető a hűtőből, és szabadon mozoghatunk vele a lakásban, miközben mondjuk recepteket töltünk le. A high-tech hűtőhöz egyébként más internetképes eszközök is csatlakoztathatók, és a bepakoláskor minden egyes étel-ital vonalkódját rögzíti a hűtő, így, ha mondjuk kifogytunk például a tejből, a gép automatikusan rendel a szupermarketből. Ezek mellett az újfajta háztartási gép gyakran átvizsgálja saját magát, és ha elromlott, kihívja a szerelőt. A Whirlpool Internet Fridge ára egyelőre nem ismeretes. (Index)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!