hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A DreamWorks és az Internet

1999. 10. 30.
A Steven Spielberg által fémjelzett DreamWorks és a Ron Howard nevéhez fűződő Imagine Entertainment az ismert milliárdos befektető, Paul Allen segítségével olyan céget hozott létre, amely online műsorokat fog készíteni és szolgáltatni az Interneten. Az új vállalkozás POP.com címen a legmodernebb videotechnika bevetésével készül meghódítani a világ internetezőit. A tervek szerint a szolgáltatás 2000 tavaszán indulna meg. A "csatorna" egyelőre szórakoztató műsorokat sugározna egyrészt színészekre, másrészt animációra épülve. A POP.com élő webes eseményeket is tervez. Spielberg a bejelentés kapcsán elmondta: szerinte az Internet végtelen lehetőségeket kínál, és személy szerint alig várja, hogy felfedezhesse a Net "erejét". A cég vérbeli interaktív élményt ígér, chat szobákkal, azonnali üzenetküldéssel és más közösségépítő szolgáltatásokkal. A POP.com arra is lehetőséget ad majd, hogy a nézők elkészítsék saját műsoraikat, és terjesztési céllal feltöltsék a honlapra. A szolgáltatás ingyenes lesz, bevételeit reklámokból, szponzoroktól és az elektronikus kereskedelemtől várja. Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks másik neves alapítója úgy jellemezte a leendő POP.comot, mint az Internet MTV-jét. Az új céget a Vulcan Ventures finanszírozza, amely a Microsoft egyik alapítójának a cége. Paul Allen a Forbes magazin listája szerint 30 milliárd dolláros vagyonával a világ harmadik leggazdagabb embere. A DreamWorks SKG-t 1994-ben hozta létre Steven Spielberg, David Geffen, Jeffrey Katzenberg és Paul Allen azzal a céllal, hogy a legújabb digitális technológia segítségével készítsenek mozi- és televíziós filmeket. Egyes terveik még nem váltak valóra – mint például egy új, digitális stúdió felépítése Los Angelesben –, de a stúdiónak már eddig is olyan nagyszer? filmeket köszönhetünk, mint például a Ryan közlegény megmentése és a Z, a hangya, vagy az Egyiptom hercege. A magyar mozik nemrég mutatták be a stúdió Átok cím? filmjét, az Egyesült Államokban pedig éppen az American Beauty arat hatalmas sikert. (InternetNews)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!