Kereső toggle

Benkő Gyula cikkei

Szabadidő

„A Duna nem pusztán egy folyó, hanem különleges élményt is jelent, a magyarság szimbóluma” – fejtette ki a Heteknek Sztankó Attila. Az Európa Csoport vezetőjével az augusztus 20-ai Lajta monitor ünnepélyes átadása kapcsán beszélgettünk.
Az Airport Hotel Budapest korábban négycsillagos szállodai besorolással üzemelt, a mostani minősítési rendszerben pedig sikerült elérnünk a négycsillag superior kategóriát, aminek a lényege az, hogy pontszámban, ugyanannyi pontunk van, mint egy ötcsillagos szállodának a minimum követelménye, csak azért nem lehetünk ötcsillagosak, mert az ötcsillagos szállodának ugyanezt a pontszámot több szolgáltatásból kell elérnie.

Sport

Az MTK Baráti Köre körülbelül egy harmincéves szervezet, ami azzal a céllal alakult, hogy egyfajta kapocs legyen a szurkolótábor és a klub, illetve szakosztályok vezetősége között. Ez egy jól működő, jól felépített szervezet volt, fénykorában közel kétezer pártoló taggal. Sajnos jelenleg nem ez a helyzet. Amikor mi ezt a szervezetet átvettük – 2010 novemberében –, akkor odáig fajult a helyzet, hogy néhány tucat pártoló tag maradt, és gyakorlatilag egy romokban heverő, nem működő szervezetet kaptunk örökségül.
„Őt sem a külsejéért szerződtették” – röppent nevetve az idétlen kommentátori poén, s valóban, egy meglehetősen szabálytalan arcú, furcsa frizurájú embert mutatott a kamera. A francia Frank Riberyt, a focivébé egyik felfedezettjét.

Életmód

Először is szeretnék gratulálni a luxemburgi vb-n szerzett aranyérméhez. Azóta, ha jól tudom, Nürnbergben gyarapította az éremgyűjteményét még egy arannyal. Hiányzik még valami a repertoárból? – A legbüszkébb a világbajnoki aranyérmemre vagyok. Amit még szeretnék elérni, az egy olimpiai siker. Az olimpiai a legfényesebb érem, a csúcs. Egy további nemzetközi verseny is be van tervezve, tehát még nem akasztom szögre a merőkanalat.
Ha a város nyüzsgése, hangja elől az ember elbújni kívánkozik, de csupán pár órácskára, a centrum közepén, a város zajától mégis távol, a Síp utca 22.-ben található egy nyugodt, csendes kis kávézóoázis, ahol megpihenhet. Tényleg oázis, hiszen az üzletben narancsból, datolyából, fügéből készült sütik, lekvárok és egyéb termékek is kaphatók, s nemcsak ottfogyasztásra, hanem a kávézgatás végén meg is lehet vásárolni a közben kiszemelt árut. Béres Jánossal, az üzlet tulajdonosával beszélgettünk.
Ha az ember egy jó kolbászra vagy pörköltre vágyik magyaros közegben, vagy esetleg enne egy csodás homárlevest egy romantikus középkori udvarban, vagy inkább kipróbálna valami merészebbet egy igazi városias helyen, nem kell mást tennie, mint hogy Budán a Várban található Fortuna utcában meglátogatja a Zsidai család éttermeinek valamelyikét. Zsidai Zoltán Royjal beszélgettünk. Mesélnél a kezdetekről?

Arcok

Justin Bieber, Miley Cyrus, Zac Efron, Vanessa Hudgens, Demi Lovato, Selena Gomez. Átlagéletkor: 18,3, nevüket mégis szinte minden tinédzserkorú ismeri, s ahogyan Elvis Presley vagy Michael Jackson, úgy az ő képeik is ott virítanak pólókon, poharakon, tolltartókon.