Kereső toggle

Valami egészen új az elektronikus zenében

Tom wade shepherd

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Tom WADE Shepherd GOD CREATED című zenei albuma egy epikus kaland, amely egy olyan utazásra hív bennünket, ahol a tér és az idő pár pillanatra elvész. Kutakodni kezdtem, hogy kiről is van szó, és nagy csodálkozásomra kiderült: az eddig ismeretlen szerző mögött a Hit Rádióból ismert műsorvezető, Pásztor Tamás áll.

Nem is tudtam, hogy zenész vagy, egyáltalán, hogy zenélsz. Mikorra nyúlnak vissza a szálak?

– Az elején szeretném tisztázni, hogy abban a formában, ahogy ezt értjük, én nem tartom magam zenésznek. Persze a szívemben egy kicsit mégis zenésznek érzem magam. De nevezzünk csak inkább, ahogy a barátaim hívnak, amolyan elektor kalandornak. (Nevet)

Hogyan kezdődött minden?

– Ezt a fajta zenélést, zeneszerkesztést 18 évvel ezelőtt kezdtem, amikor is megvásároltam az első zeneszerkesztő szoftveremet. Mindig is szerettem volna kifejezni magam, mint a művészek. Gyermekkorom óta fontos és meghatározó része volt életemnek a zene: a jazz, a pop, a soul, a rock, stb. – azonban az egyszerűség kedvéért az elektronikus zenét választottam. Szóval így elkezdtem a szoftverek segítségével „zenélni”. Rengeteg inspirációt kaptam népszerű zenekaroktól, zenészektől. Csak hogy néhányat megemlítsek a teljesség igénye nélkül: az Új Forrás zenekartól, Pajor Tamástól, ifj. Balogh Ferenctől és Takács Tamástól. Eleinte nem volt kiforrva bennem, mit is akarok, így maradt több mint egy évtizedig hobbi szinten. Kaptam felkéréseket itt-ott zenei projektekhez. Azóta is folyamatosan foglalkoztam stúdiótechnikával, elektroakusztikával, hangmérnökként is tevékenykedtem, emellett 9 éve rádiózok.

Kikkel dolgoztál eddig együtt?

– Több zenekar technikusa és koncerthangmérnöke is voltam, például az Új Forrás etno-gospel zenekarnak és a Street Gospel blues-rock formációnak, amely a Petra Classic amerikai rockegyüttes előzenekaraként „debütált”. Mindeközben felkértek zsűritagnak egy online tehetségkutatóhoz, a Be a Spark-hoz. 2015-ben Erik Newman Új Világ című nagylemezének producere voltam. Ekkor megjelent a Dance With Beactive CD-m, és talán itt kezdődött az igazi változás. Egyébként az album Cseresnyés Bea egészségmentor Power & Fun DVD zenei anyagát képezi. Ez a projekt egy dinamikus edzés, táncos produkció. Ezt követően jött egy újabb album, a Baby Inside. Ezt a zenét szintén Beáta ihlette, mikor várandós volt. Az ember születéséről szól, amíg világra nem jön, ezért lett a neve: Baby Inside. És ezután 2016 végén jött az említett CD, a God Created.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: