Kereső toggle

Új stúdióban az egyéves Hit Rádió

Szintet léptek rádiós kollégáink

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A héten ünnepelte első születésnapját a megújult Hit Rádió, amely az ünnep tiszteletére új stúdióba költözött. A tartalmi erősítés hetek óta tart a rádiónál.

Az első születésnapját ünneplő rádió kedden vadonatúj stúdióból egész napos élő adással jelentkezett. A hallgatók Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével, majd Rónai Egonnal, a Hit Rádió vezetőjével hallhattak beszélgetést a rádió céljairól. Az ezt követő órákban megismerkedhettek a rádió munkatársaival, a technikusokkal, hírszerkesztőkkel, műsorvezetőkkel és szerkesztőkkel, akiknek a munkája nélkül nem jöhetne létre egy-egy adás.

A Hit Gyülekezete támogatásának és sok hallgató adományának köszönhetően a rádió egy valóban a 21. század műszaki kihívásainak, a legkorszerűbb digitális technológiának megfelelő, akár nagyobb célokat – például egy frekvenciával rendelkező rádióállomást – is kiszolgálni képes bázis. Az új központ az ATV szomszédságában három stúdióval, megfelelő kiszolgálóhelyiségekkel várja a Hit Rádió munkatársait, de a rádió megtartja a Hit Parkban lévő korábbi stúdióját is, ahonnan az istentisztelet-közvetítések napján jelentkezik műsorokkal.

A Facebookon, messze megelőzve más egyházi rádiók követőinek számát, már több mint 27 ezren lájkolták, követik, figyelik a Hit Rádió programját. (Összevetésként, a Katolikus Rádiót 2400-an, a Mária Rádiót 11 ezren kedvelik.)

A rádió január 11-étől megújult műsorstruktúrával jelentkezik. A rádió délelőtti információs-evangelizációs magazinja, a Középpont  10 és 14 óra között jelentkezik. Ugyanekkor indult el a rádió új magazinja, a Hétköznapi hősök, amely olyan embereket mutat be, akik esélyt adnak, másokért dolgoznak, kiállják a próbát, szembeszállnak a kudarccal, a reménytelen helyzetben sem adják fel.

Elsősorban fiataloknak szól vasárnap 14 órától az Atmoszféra, amely a középiskolások, a továbbtanuló tinédzserek, a „Z generáció” világát, hangvételét, gondolkodásmódját bemutató egyórás adás. Ugyancsak vasárnap 15 órától hallható a Full kontakt, a 18-25 éves korosztályt érintő témákról.

Pajor Tamás evangelizációs műsorral, a Közvilágítással jelentkezik a rádióban vasárnaponként, váltásban az Atmoszféra című műsorral. Aktuális témákon keresztül mutatja be az adás a megoldást, az egyetlen kivezető utat, a megtérés lehetőségét és ajándékát. És ne feledkezzünk el arról sem, hogy hetente egyszer, péntekenként hallható a Hit Rádióban a Hetek Magazin, lapunk aktuális számának legérdekesebb témáival.

Olvasson tovább: