Kereső toggle

Gera Zoltán és a HISZ Mikulása akcióban

Nagyon várták a Mikulást Magyon

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Ajándékok, örömfoci, Gera Zoli – ezekkel érkezett a Mikulás Magyra idén is. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata több száz családnak vitt élelmiszeradományokat, a gyerekeknek pedig játékokat. A Télapót idén először a HISZ ifjúsági csoportja is elkísérte.

Izgalom és hangerő – valósággal vibrált a levegő december első vasárnapján a magyi Palásti László Általános Iskola dísztermében. Az örömteli várakozás – természetesen – a Mikulásnak szólt, akit idén ismét elkísért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre Gera Zoltán is.

A gyerekek pedig kitörő örömkiáltásokkal fogadták kedvenceiket! Az óvodások és iskolások énekkel, verssel, tánccal színesített előadása, majd a nap fénypontja: az ajándékok kiosztása következett a tömött puttonyból. A mosolygós gyerekek kezükben már a nagy színes dobozokkal foglaltak helyet. Eközben Kovács Sándor, a HISZ vezetője és Gera Zoli az iskola futballcsapatának mezeit vehették át az igazgatónőtől. A Pappné Turik Tímea által átnyújtott ajándékokat követően pedig mi más – spontán örömfoci vette kezdetét: a csatársorban a magyar válogatott futballista, a kapuban pedig a Mikulás játszott. Senki nem lepődött meg, amikor a meccs végén az ismert figurákkal sorra készültek a ma divatos szelfik...

A Hit Gyülekezete fenntartásában negyedik éve működő általános iskolában 90 diák tanul. Egy ekkora településen az oktatási intézmény szerepe messze túlmutat a tanuláson. A hely a közösségi élet színtere is, amit az oktatói gárda lelkesedése csak tovább fokoz. A gyermekek számára rendszeresen aktív kirándulásokat és izgalmas programokat szerveznek a környéken. A HISZ és a helyi önkormányzat támogatásának is köszönhetően a tanoda folyamatosan fejlődik. A nyár végi látogatás folyamán az igazgatónő elmondta, hogy szeretnék megoldani a környező és távolabbi falvakban lakó gyerekek szállítását a kedvelt magyi iskolába. Mindenki örömére az új sulibusz már ott parkolt a kapunál!

„A Hit Gyülekezete Szeretszolgálata már sokadik éve segíti folyamatosan a magyi iskola  tevékenységét. Mindig van hol segíteni. Ősszel az elsősöknek adott megtömött iskolatáskát, az év végi ünnepek alkalmával pedig a Télapót kísérjük el ide. Ő ajándékozza meg az óvodásokat, iskolásokat »cipősdobozos« ajándékokkal” – fejtette ki a Hetek kérdésére Kovács Sándor. A HISZ vezetője arról is beszámolt: a szintén már régebb óta zajló cipősdoboz-akció lankadatlan sikernek örvend. Évről évre ezernél is több doboz telik meg játékokkal a Hit Gyülekezete tagjainak felajánlásából.

Nemcsak az iskolásoknak, de a település többi lakójának is segít a Szeretetszolgálat. Magyra rendszeresen érkeznek ruha- és élelmiszeradományok. A Mikulás-napi ünnepségen nem csak a gyerekek örülhettek a meglepetéseknek – a felnőttek sem maradtak ajándék nélkül. A Cserpes Sajtműhely felajánlásából több száz kilónyi sajt, joghurt, túró rudi  került kiosztásra, melyből kétszáz család több száz tagja részesült. 

„Nagyon jó érzés itt lenni! A nehéz körülmények ellenére is azt látom: a gyerekek hálásabbak itt az ajándékokért, meglepetésekért” – mondta lapunknak Gera Zoltán, aki idén már második ízben látogatott el a szabolcsi településre a HISZ Mikulásával. A 86-szoros magyar válogatott, kétszeres magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes csatár, a megannyi besöpört elismerés és érdem mellé egy újabbat nyert Magyon: a Palásti László Általános Iskola tiszteletbeli csatárává választotta. A mérkőzés végeztével a helyi közösség látta vendégül az ajándékozókat egy ízletes ebéddel.

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának ifjúsági csoportja is aktívan kivette részét az ajándékozásból. A fiatalok az ajándékok begyűjtésében, szortírozásában és szétosztásában is segítettek. „Célunk az, hogy a fiatalokat integrálni tudjuk a köz szolgálatába, és olyan tapasztalatokat tudjanak szerezni, melyeket azután a későbbi életük során is kamatoztatni tudnak. Itt megtanulhatják, milyen fontos az, hogy amikor csak tud, segítsen az ember” – fogalmazott Kovács Kristóf, a stáb vezetője.

Olvasson tovább: