hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gera Zoltán és a HISZ Mikulása akcióban
Nagyon várták a Mikulást Magyon

2015. 12. 23.
Ajándékok, örömfoci, Gera Zoli – ezekkel érkezett a Mikulás Magyra idén is. A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata több száz családnak vitt élelmiszeradományokat, a gyerekeknek pedig játékokat. A Télapót idén először a HISZ ifjúsági csoportja is elkísérte.

Izgalom és hangerő – valósággal vibrált a levegő december első vasárnapján a magyi Palásti László Általános Iskola dísztermében. Az örömteli várakozás – természetesen – a Mikulásnak szólt, akit idén ismét elkísért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre Gera Zoltán is.

A gyerekek pedig kitörő örömkiáltásokkal fogadták kedvenceiket! Az óvodások és iskolások énekkel, verssel, tánccal színesített előadása, majd a nap fénypontja: az ajándékok kiosztása következett a tömött puttonyból. A mosolygós gyerekek kezükben már a nagy színes dobozokkal foglaltak helyet. Eközben Kovács Sándor, a HISZ vezetője és Gera Zoli az iskola futballcsapatának mezeit vehették át az igazgatónőtől. A Pappné Turik Tímea által átnyújtott ajándékokat követően pedig mi más – spontán örömfoci vette kezdetét: a csatársorban a magyar válogatott futballista, a kapuban pedig a Mikulás játszott. Senki nem lepődött meg, amikor a meccs végén az ismert figurákkal sorra készültek a ma divatos szelfik...

A Hit Gyülekezete fenntartásában negyedik éve működő általános iskolában 90 diák tanul. Egy ekkora településen az oktatási intézmény szerepe messze túlmutat a tanuláson. A hely a közösségi élet színtere is, amit az oktatói gárda lelkesedése csak tovább fokoz. A gyermekek számára rendszeresen aktív kirándulásokat és izgalmas programokat szerveznek a környéken. A HISZ és a helyi önkormányzat támogatásának is köszönhetően a tanoda folyamatosan fejlődik. A nyár végi látogatás folyamán az igazgatónő elmondta, hogy szeretnék megoldani a környező és távolabbi falvakban lakó gyerekek szállítását a kedvelt magyi iskolába. Mindenki örömére az új sulibusz már ott parkolt a kapunál!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!