Kereső toggle

Terjed a fényturizmus!

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Idén decemberben is tervezhetünk romantikus sétákat, apró kirándulásokat karácsonyi hangulatban. Indulhat a fényturizmus, a Magyarországon is piacvezető francia cég leányvállalata, a Blachere (ejtsd: blaser) Illumination Hungary fénydekorációinak köszönhetően. A vállalat nemzetközi munkájának igazi értékmutatója a 2014-ben – nem először – díszített Champs-Élysées vagy az Eiffel-torony, melyet szintén több alkalommal öltöztettek fénybe.

Nem kell azonban Franciaországba mennünk ahhoz, hogy munkájukat megcsodálhassuk! Miskolc téli látványát például már évek óta fejlesztik, a város vezetése több mint tíz éve építi gondos odafigyeléssel az ünnepi fénydekorációt. Ennek köszönhetően igazi fényparadicsommá változnak át a város egyes részei, köztük a nemrégiben megújult főtér is.

A várost az itt tanuló gyerekek rajzai is díszítik, a kis műalkotásokat a Blachere szólította életre motívumok formájában, mely mai napig az ünnepi fények része. A hangulat csúcsa azonban a miskolci nosztalgiavillamos, az elegánsan, fényfüggönyökkel és motívumokkal dekorált jármű a családok, párok és idősek kedvence. Jó hír, hogy autóból szemlélve is szép látványt nyújt a város, ugyanis számos átfeszítés díszíti az utak felett, a főtér közelében.

Budapesten is érdemes körbeautózni egy fénytúra keretében, aki ki szeretne szállni, annak ajánljuk a Vámház csarnok karácsonyi forgatagát a külső-belső díszítéssel. A tavalyi hatalmas sikert arató fénydekoráció idén tovább bővül, sőt hasonló attrakció készül a Rákóczi téren található csarnokban, a 4-es metró megállójánál. A sorban említést érdemel még a Corvin Plaza, melyet belülről hatalmas, 10 méter magas egyedi látványelemek is díszítenek.

Ha Várpalota felé járunk, érdemes megállni a múzeumnál, az udvaron nemcsak rendezvények várják a látogatókat, hanem rengeteg jégcsapfüzér is. Aki először jár arra, az is könnyen odatalál, hiszen az óriási fenyőfa díszítése elárulja… Felállításra kerül még egy monumentális 3D-motívum is, a 3 méter magas, angyalka formájú világító adventi elem igazán látványos része lesz az ünnepi dekorációnak.

Útközben megállhatunk Székesfehérváron, ahol két helyszínen is várja az odalátogatókat látványos fénydekoráció. A város egyedi motívumokkal igyekszik majd a helyiek és a látogatók kedvében járni a karácsonyi hangulat kialakításával. A fénydíszítés mellett programokat és adventi vásárt is rendeznek.

Gyöngyös is megújul! A régi díszítést korszerű, hosszú élettartamú és energiatakarékos LED-fényforrásokkal szerelt elemekre cserélik. További fejlesztés is várható: a főtér és a közelében fellelhető fénydekoráció tartalmazni fog divatos flash-effektet is. Ez a csillogás a fákon lesz elhelyezve, míg a környező épületeken jégcsapfüzérek adják a hangulatot.

Pomázon a Városház előtti téren megrendezésre kerülő karácsonyi vásárra lesz érdemes ellátogatni. Útközben megcsodálható a Flórián téren található üzletház, amely 2014-ben kapott igen látványos fénydekorációt. A felüljárón elhaladva az épület idén is pompás látványt nyújt majd! Pomázra érkezve a körforgalomban a település jelképe, egy cseresznyefa szobor ölt az adventi időszakban angyalra emlékeztető szárnyakat. Innen nincs messze a Városház előtti tér, ahol akár rövid sétát is lehet tenni a fénybe burkolt tér fái között.

A fényturizmus még tovább terjed! A Blachere Illumination magyarországi leányvállalatának sikerét mutatja, hogy az ötleteik és terveik révén a professzionális fénydíszítés iránti igény egyre növekszik, már az ország határain túl is. Aki például Székelyudvarhely felé veszi a karácsonyi időszakban az irányt, az a város központibb részein látható fénydekorációban gyönyörködhet.

A francia alapítású Blachere (ejtsd: blaser) Illumination több mint 40 éve van jelen a fénydekorációban. Termékei saját gyártásúak, dizájner csapata hosszú idő óta vezeti a trendet a fénydekoráció terén, de eszközfejlesztésben is elöl jár. A mára már húsz országban jelen levő vállalat számos szabadalommal büszkélkedhet, mint például a 320°-ban világító LED-egység, vagy a „vízzel festhető fényfal” (Water Light Graffity). A 2015-ben indított 11. LED-ED 2015 V-B pályázat meghosszabbításra került. Kivételes lehetőséget biztosít a fénydekorációs eszközök vásárlására és bérlésére! További információ a www.fenyfuzer.hu oldalon!

Olvasson tovább: