hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Terjed a fényturizmus!

2015. 11. 14.
Idén decemberben is tervezhetünk romantikus sétákat, apró kirándulásokat karácsonyi hangulatban. Indulhat a fényturizmus, a Magyarországon is piacvezető francia cég leányvállalata, a Blachere (ejtsd: blaser) Illumination Hungary fénydekorációinak köszönhetően. A vállalat nemzetközi munkájának igazi értékmutatója a 2014-ben – nem először – díszített Champs-Élysées vagy az Eiffel-torony, melyet szintén több alkalommal öltöztettek fénybe.

Nem kell azonban Franciaországba mennünk ahhoz, hogy munkájukat megcsodálhassuk! Miskolc téli látványát például már évek óta fejlesztik, a város vezetése több mint tíz éve építi gondos odafigyeléssel az ünnepi fénydekorációt. Ennek köszönhetően igazi fényparadicsommá változnak át a város egyes részei, köztük a nemrégiben megújult főtér is.

A várost az itt tanuló gyerekek rajzai is díszítik, a kis műalkotásokat a Blachere szólította életre motívumok formájában, mely mai napig az ünnepi fények része. A hangulat csúcsa azonban a miskolci nosztalgiavillamos, az elegánsan, fényfüggönyökkel és motívumokkal dekorált jármű a családok, párok és idősek kedvence. Jó hír, hogy autóból szemlélve is szép látványt nyújt a város, ugyanis számos átfeszítés díszíti az utak felett, a főtér közelében.

Budapesten is érdemes körbeautózni egy fénytúra keretében, aki ki szeretne szállni, annak ajánljuk a Vámház csarnok karácsonyi forgatagát a külső-belső díszítéssel. A tavalyi hatalmas sikert arató fénydekoráció idén tovább bővül, sőt hasonló attrakció készül a Rákóczi téren található csarnokban, a 4-es metró megállójánál. A sorban említést érdemel még a Corvin Plaza, melyet belülről hatalmas, 10 méter magas egyedi látványelemek is díszítenek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!