Kereső toggle

Királyi kényeztetés

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A tatai Kristály Imperial Hotel**** büszkén viseli az ország legrégebben működő szállodája címet, amelyet azzal érdemelt ki, hogy az 1770-es évekre tehető elkészülése óta folyamatosan szálláshelyként működik. A kezdetben Szarka Fogadóként ismert szálló az Esterházy család megbízásából Fellner Jakab tervei alapján épült, majd Esterházy Szálloda néven a Bécs és Budapest közötti útvonal egyik fő fogadóállomása lett. Első ismert irodalmi említése Kazinczy Ferenc nevéhez fűződik, majd több híres ember tette tiszteletét a szállodában az évek során. Közéjük tartozott például Görgey Artúr fővezér, aki az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc idején a fogadóban levő főhadiszállásáról indult 1849. május 3-án Buda ostromára, majd később Habsburg Ottó, Blaha Lujza, Jókai Mór, Vörösmarty Mihály, Jávor Pál, Dajka Margit és Kabos Gyula is a szálló kényelmét élvezték.

Az épületegyüttes három fő szárnya az Esterházy-, a József- és az Erzsébet-szárny. A szálloda luxus superior szobái és lakosztálya a műemlékvédelem alatt álló Esterházy-szárnyban kerültek kialakításra. Ezek az elegáns szobák Magyarország legelső szállodai szobái, s az akkori korok építészeti jellegzetességeit viselik magukon. Nagy belmagasságú, nagyvonalú, arisztokratikus terek, vastag falak, fakazettás ajtók és eredeti ablakok teszik őket egyedivé, emiatt rendkívül kedveltek a vendégek körében.

Összességében elmondható, hogy a szálloda összes szobájában egyszerre élvezhetik az odalátogatók a hagyomány és a modern kényelem előnyeit. Bár a több mint 240 éves épület a régi korok hangulatát idézi meg, a szobák szolgáltatásai viszont a mai kor igényeinek felelnek meg.

A szálloda Esterházy Éttermének patinás boltívei szintén a barokk kor történelmi hangulatát idézik meg. Az étterem választéka a gasztronómiai trendek követése mellett tükrözi a hagyományok iránti elkötelezettséget is. Az étterem a helyszíne az immár hagyománynak számító borvacsoráknak, amelyeken a neves pincészetek borsora mellé a séf 6-8 fogásos exkluzív gourmet menüt kínál.

A szálloda egyik büszkesége a Barokk Díszudvar, amelynek központjában csodálatos fehérmárvány szökőkút helyezkedik el mediterrán növénykörnyezettel szegélyezve. A Barokk Díszudvar amellett, hogy a fiatal párok kedvelt helyszíne a házasságkötés ceremóniájára, tavasztól őszig grillteraszként is működik, ahol mediterrán hangulatban élvezhetik a szálloda vendégei és a betérő vendégek a finom falatokat.

Számos saját szervezésű rendezvény mellett, mint például a vacsoraszínházak vagy a Lélekgyógyász sorozat előadásai, a Kristály Imperial Hotel**** Magnólia terme és a hozzá tartozó Pálma Rendezvényház családi, baráti és céges rendezvények, találkozók különleges helyszíne. A Pálma Rendezvényház egyben a környék legkedveltebb esküvői helyszíne is, köszönhetően nagy belmagasságú, arisztokratikus báltermének, a hozzá kapcsolódó teljes körű szolgáltatásoknak és egyedülálló elhelyezkedésének az európai hírű tatai Angolparkban.

A Bohém Borbár – a Kristály Imperial Hotel**** eredeti téglaboltozatos pincéje – kötetlen hangulatú családi, baráti vagy céges zártkörű rendezvények kiváló helyszínéül szolgál.

A szálloda Crystal Spa & Relax Wellness szalonja megjelenését tekintve minden részletében az egyediségre törekszik. Kialakítása során az eredeti műemlék épület meglévő stíluselemei kiegészültek a természeti elemek, a Nap, a kő és a víz motívumaival. A spa gazdag szaunavilága és különböző természetes terápiái (só-, fény-és aromaterápia) a relaxálásra és a fizikai és mentális regenerálódásra vágyóknak nyújtanak felfrissítő élményt.

A wellness szolgáltatások kibővítéseként szeptemberben fejeződhet be a szállodában a műemlék épületszárnyakhoz csatlakozó kétszintes Medical Wellness Center kialakítása egy több mint 300 millió forintos beruházás keretében. Az itt igénybe vehető gyógyszolgáltatások a prevenció és a rehabilitáció jegyében kerülnek kialakításra. Többek között orvosi sószobát, sókristálytermet, inhalácós terápiát, gyógytornatermet, víz alatti gyógyterápiát és egyéb hidroterápiás, valamint kozmetológiai kezeléseket is igénybe vehetnek majd a vendégek.

Olvasson tovább: