Kereső toggle

Gera segített a Mikulásnak

A Hit Gyülekezete karitatív munkájában részt vett a Ferencváros régi-új sztárja

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Gera Zoltánról, a Ferencváros labdarúgójáról szuperlatívuszokban beszélnek. Fiatal játékostársait megszégyenítő futóteljesítményéről, sorsdöntő góljairól, és talán még ennél is fontosabb, hogy példaértékű magánéletéről. Sűrű programja mellett a karitatív munkára is áldoz idejéből. Legutóbb a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magyon, a Palásti László Általános Iskola és Óvoda diákjainak, óvodásainak osztott ajándékokat a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának (HISZ) Mikulás-ünnepségén.

A futballista előző nap még a Pápa ellen játszott, sőt gólt is rúgott a 2–0-ra végződő mérkőzésen. Másnap reggel indultak Magyra. Sok felkérést kap, s ha teheti, eleget is tesz ezeknek. Szerényen meséli, hogy mikor gyerek volt, szívesen találkozott volna egy híres sportolóval. Sokszor elképzelte, ahogy véletlenül összefut valamelyik sztárral.

„Látom a fiatalokon, hogy inspiráló számukra, ha beszélhetnek velem. Talán olyan lökést ad nekik ez a találkozás, hogy ők is eljuthatnak a nemzetközi színtérre” – mondja csendesen a Mágikus magyarnak nevezett futballista, hozzátéve: valóban igaz, hogy jobb adni, mint kapni. Látni az arcukon, a szemükön, mekkora boldogság, hogy ennyi ajándékot kaptak a HISZ jóvoltából.

Zoli állta a sarat a gyerekek gyűrűjében is: 120 nebulónak osztotta ki az ajándékcsomagokat, és megannyi felbecsülhetetlen értékű aláírást adott pólóra, labdára, de még stoplis cipőre is. Kicsik és nagyok sorakoztak, hogy néhány szót váltsanak vele, közös fényképeket készíthessenek. Az utóbbi években Angliában nem nagyon volt módja télen sem pihenni, most azonban lehetősége nyílik erre is, hiszen egy hónap szünetet kapott klubjától. Így több idő marad a családra is, és mivel tisztában van azzal, hogy már nem a fiatal játékosok közé tartozik, fontos folyamatosan karbantartania az izmait, ezért nem áll le teljesen, rendszeresen erősít a konditeremben. Olyan életmódot él, hogy még hosszú évekig tudjon játszani.

Arra a kérdésre, hogy meddig szeretné még folytatni, elgondolkodva válaszolja: amíg motivációt érez a jó játékra. S mi lesz utána? Mindazt a tudást, szemléletet szeretné továbbadni, amit itthon és Angliában szerzett a hosszú évek alatt. Úgy érzi, az utolsó lehetőségeinek egyike, hogy kijusson az Európa-bajnokságra a nemzeti tizenegy tagjaként, ezért mindent megtesz a pályán és azon kívül is, hogy minél jobb formában játsszon. Szeretné, ha magyar edző irányítaná a válogatottat, mert a hazai szakemberek ismerik igazán a magyar közeget, a mentalitást. Úgy véli a stadionok minősége már nemzetközi szintű, most a játékosoknak kell felnőniük a feladathoz.

Örülne, ha gyermekei is sportolnának, lánya a ritmikus gimnasztikával ismerkedik, de Zoli nem erőlteti a dolgot. A hároméves Jonatánnak is van még bőven ideje arra, hogy apja nyomdokaiba lépjen, de ő csak akkor támogatja fia sportkarrierjét, ha van hozzá tehetsége, és már fiatalon is jól bánik a labdával.

Olvasson tovább: