Kereső toggle

„Holland falu” nem csak hollandoknak

A magyar vendégek előtt is kitárta kapuját az apartmanpark

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Már túl van a 2 milliárd forintos értéken, és tovább folytatódik az a turisztikai beruházás, amely tisztán holland ingatlanfejlesztésként indult el Északnyugat-Magyarországon az ezredfordulón. A Duna Residence névre keresztelt apartmanpark 2013-tól immár a Landal Green Parks hálózatában üzemel tovább.

Az építkezés, amelynek eredményét ma „holland falu”-ként is emlegetik már a kilencvenes évek végén elkezdődött, az épületeket több ütemben folyamatosan adták át. A Duna Residence apartmanpark multifunkcionális központi épülete, mely Dunaszentmiklós „holland falu”-jának szíve is egyben, csak jóval később, 2010 novemberében készült el. A több mint 2 milliárd forint értékű beruházással immár 102 apartman – ebből 20 luxusapartman – került átadásra.  

A Duna Residence 2013-tól egy elismert nemzetközi franchise hálózat, a Landal Green Parks flottájába tartozik. A Landal Hollandiából indult el hódító útjára és jelenleg amerikai befektetők érdekeltségébe tartozó dinamikusan fejlődő hálózat Európában, amely piacvezető pozíciót tölt be az apartman üdülőkomplexumok üzemeltetésében és bérbeadásában. A Landal franchise hálózatban több mint 70 üdülőpark található jelenleg összesen mintegy 12 ezer ingatlannal. A 16 milliós Hollandiában 51 üdülőpark van már a Landal Green Parks szárnyai alatt, Németország, Belgium, Ausztria, Svájc, Csehország után pedig mostantól Magyarországon is jelen vannak.

„A Landal név fogalom az üdülők között, egy olyan nemzetközi minőségi sztenderdet jelent, amelynek különösen nagy vonzereje van a hollandok számára. Nagy becsben tartják a természethez való közelséget, a környezetvédelmet, a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot.  Nem véletlen, hogy a vendéglátásban, cateringben is a helyi – 50-60 kilométeres körzetben található – őstermelőket részesíti előnyben az alapanyagok beszerzésénél” – mondta el a sajtótájékoztatón Váczi Lajos, a komplexum igazgatója. A turisztikai szakember úgy látja, hogy a gazdasági turbulenciák hatására Magyarország jó turisztikai adottságú, kedvező árfekvésű és elérhető közelségű desztinációként felértékelődik a holland turisták szemében, akik számára a víz, a természet közelsége és a gasztronómia mindig is elsődleges fontosságú volt. Kiemeli, hogy a hollandok Magyarországot Kelet-Európa Franciaországaként szokták emlegetni, így a Duna Residence mint a hollandok szívéhez közel álló új kelet-európai Landal-partner, igen jó kilátásokkal bír.

A Duna Residence további hasznosítási és fejlesztési terveiben az energiatakarékosságra fókuszálnak: a központi épületben folyamatban van a napenergia-hasznosítással kapcsolatos projekt előkészítése, de bővítés előtt áll a wellnessrészleg is, mivel a helyi igények bővültek, egyre több környék- és megyebeli,  budapesti, valamint szlovák vendég érkezik. A vendéglátás, a szobák, az integrált telefon-internet-tv rendszer fejlesztése is napirenden van. Mindennek a célja, hogy konferencia, rendezvény, üzleti és gasztronómiai események helyszíneként vonzóbb célponttá tegyék a „holland falu”-t, és egyre inkább kitárják kapuját a magyar vendégek előtt is.

„Aki a természetre, csendes környezetre vágyik, akár pihenés, akár alkotómunka miatt, Budapesttől alig 85 km-re megtalálhatja ezt” – hívta fel a figyelmet a parkmenedzser. Majd hozzátette: Tata, Komárom, Esztergom, Párkány és akár Szlovákia turisztikai és kulturális kínálata 15-30 km-es távolságra pillanatok alatt elérhető, de a faluban lovaglás, offroad, quad, vezetett túrázás, gombászás, borkóstolás várja a kalandra és aktív pihenésre vágyókat. (x)

Duna Residence: a „holland falu”

A Duna Residence apartman- és üdülőközpont az Ászár-Neszmélyi borvidék közepén fekszik. A Dunaszentmiklós településen található „holland falu”-ként is nevezett ingatlanegyüttes központi főépületében többek között az élményfürdővel rendelkező wellnessrészleg, gyermekjátszóház, étterem, valamint a konferencia- és szekcióterem található. Az üdülőpark lépcsőzetes elrendezéssel kialakított teraszos házakból áll, ahol az összesen 102 apartmanban (ebből 20 luxus apartmanban) akár 400 főnek is szállást tudnak biztosítani. A 2-3 hálószobás légkondicionált lakosztályok 4-6 fő elhelyezésére adnak lehetőséget, minőségi bútorokkal és igényes enteriőrrel, minden igényt kielégítő felszereltséggel rendelkeznek. A csendre, nyugalomra vágyó, vagy a kisgyermekes családdal érkező vendégek számára is kiváló választás a város zajától távol eső üdülőközpont, mely mégis elérhető távolságban van a szlovák határtól és számos jelentős, programokban gazdag várostól. Az apartmanközpont a víz szerel-mesei számára a wellnessközpont fedett medencéi mellett saját szabadtéri úszómedencét is kínál óriáscsúszdával. A Duna Residence kiválóan alkalmas konferenciák, továbbképzések, megbeszélések, menedzsmenttréningek megtartására. A központi épület emeletén található a 150 fős körpanorámás konferenciaterem.

Olvasson tovább: