Kereső toggle

Fossil – Egy kalandos márka születése

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A dallasi Tom Kartsotis sem tűnt elégedettnek az 1980-as évek elején. Ugyan egy jegyértékesítő cégben partnertulajdonosként különböző sportrendezvények, például a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapat meccseire szóló belépőket árusított egészen jó haszonnal, úgy érezte, hiányzik életéből az izgalom. Bátyja inspirálására vágott bele a nagy kalandba. Nem kevesebbet tűzött ki céljául, mint egy óravilágmárkát létrehozni! Partneri részesedését részben eladva – és így biztos, jól jövedelmező tevékenységét kockára téve – szerzett tőkét új vállalkozásához.

Tom Kartsotis az új órák tervezéséhez egy régi ismerősétől, Lynne Staffordt designertől kért segítséget. Kettejük közös munkája az a jellegzetes stílus, ami leginkább az 1930-50-es évekbeli amerikai, sportos divatot jellemzi. Korabeli Look, Life és Time magazinokat lapozgatva alakult ki bennük, mit is szeretnének közvetíteni új termékeikkel. Az arculatot két, egyformán szemmel tartott irányelv határozta meg: az érték és a divat. Ezeket az elveket indulásakor egyedüliként vállalta fel a Fossil az órapiacon, így Tom bátor kilépését elképzelhetetlen siker koronázta: óriási visszhangot kaptak piacra dobott termékeik, és az amerikai vásárlók elsőszámú kedvenceik közé választották a márkát. Ezt a sors azzal koronázta, hogy Tom beleszeretett a designerébe és összeházasodtak. 

A cég 1984 óta meghökkentő növekedésen ment át, ma már a karórák mellett ruhákat, táskákat és kiegészítőket is forgalmaz. Olyan mérsékelt árképzésű, modern, fiatalos külsejű, mégis időtálló órák születtek, amelyek gond nélkül tudtak változni megjelenésben úgy, ahogy azt a divat megkövetelte, miközben a márkát megkülönböztető jellegzetességüket megőrizték. Óráik a divatóráktól szokatlan módon több szezonon át jelen vannak a piacon, bizonyos modelljeik szinte klasszikussá váltak. A Fossil órákat minden esetben minőségi nemesacél, bőr, kristályüveg felhasználásával készítik.

Érezd jól magad a Fossilodban!

Ez a szlogen a legújabb Fossil termékeknél abban nyilvánul meg, hogy olyan karórát visel az ember, amely az adott élethelyzetben a leginkább illik az egyéniségéhez. Ahogyan esküvőre, tárgyalásra vagy egy könnyű hegyi túrára sem ugyanabban a cipőben megyünk, karórát is érdemes a tevékenységünkhöz választanunk. A nyár például nemcsak a strandolásról szól, hanem a túrázásról, utazásról, új helyek felfedezéséről, egy kis kalandozásról. És ha már nyár és utazás, akkor itt egy kalandokra felkészült márka, amit bátran ajánlunk minden megpróbáltatáshoz! Összességében elmondhatjuk: a Fossil karórák mindazok körében népszerűek, akik szerint az élet egy igazi nagy kaland!

Olvasson tovább: