Kereső toggle

A pontos időmérés diadala

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Vannak az életben helyzetek, amikor valahogy máshogy fut az idő. Az órák ugyanúgy ketyegnek, de számunkra súlyosak a másodpercek, vagy éppen rohannak. A sportban egy-egy röpke pillanat akár sorsokat, meccseket, értékes díjakat dönthet el. Tökéletesnek kell annak lennie, aki nyerni akar.

A Seiko óragyártó cég és az FC Barcelona, a világ egyik legsikeresebb labdarúgóklubja hasonló célok, elképzelések mentén vált és maradt vezető saját területein. Mindketten ambiciózusak, büszkék a több mint 100 éves múltjukra, eredményeikre, és mindketten elkötelezettek a tökéletességre a saját területükön. Előtérbe helyezik a házon belüli fejlesztést, utánpótlás-nevelést. 1899-es alapítása óta az FC Barcelona célja mindig is egy volt: a legjobb klubnak lenni a világon. Már három évvel később, 1902-ben megnyerte első címét, a Spanyol Kupát, a Copa del Rey-t. Mai keretéből nem kevesebben és kisebb nevek, mint a csapat edzője, Josep Guardiola, a játékosok közül pedig Messi, Iniesta, Pujol, Xavi, Pique, Pedro, Victor Valdes, Busquest, Bojan és Jeffren kezdték karrierjüket a klub kölyökcsapataiban, és kerültek a rivaldafénybe a La Masia-i Utánpótlás Akadémiáról.

Hasonlóan, a Seikónál is a legjobb órásmesterek a cég saját iskolájának ranglétráján tanulják a tapasztaltabbaktól a mesterséget, és csak hosszú fejlődés után kerülnek kezeik közé a különleges szerkezetek. A cégélvonalbeli innovátor: 1969-ben forgalomba hozta a világ első kvarcóráját, 1983-ban az első stopperes kvarcórát, és 50 éve méri a világversenyek eredményeit.

Céljaik egy asztal mellé ültették a két szervezetet, hogy aztán egy szövetség szülessen belőle.

A 2011-es megállapodásukat követően sok-sok munka, fejlesztés után olyan termékek születtek, melyekben ezek a törekvések korunk technológiájával ötvözve valósulnak meg. A szenvedély, a gyorsaság és a múlt minden eddigi tapasztalata az új Sportura kar-órában testesül meg. Ez az eredetileg repülősöknek gyártott óra 1970-ben hódította meg a fellegeket, és azóta is a Seiko egyike az autentikus repülős órák gyártóinak.

Az új Sportura Aviation Chrono-graph hű ehhez a tradícióhoz, kombinálva a teljes funkcionalitást a világhírű minőséggel.

A Karóra Centrum vezetői szerint ezek a termékek az üzletek polcairól is gyorsan gazdára találnak, hiszen a tökéletesség abban nyilvánul meg, hogy elérhető áron gazdag funkcionalitást, pontosságot és világhírű minőséget kaphat a vevő.

Olvasson tovább: