hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rendhagyó karácsony

2009. 01. 01.
A következő receptsor a változatosságot kedvelő ínyenceknek szól, de aki a hagyományos karácsonyi vacsora mellett dönt (halászlé, rántott hal, krumplisaláta, mákos guba, beigli), az is további inspirációkkal gazdagodhat. Biztosra vehetjük, hogy egyik konyha hívei sem fognak csalódni, mert igazi „ízkalandtúrában” lesz részük. Ijedtségre sincs ok az elkészítésük nehézségét illetően, egy kezdő kukta is belevághat – a siker garantált. Ráadásul nem is igényel hosszú órákat a konyhában, így az ajándékok becsomagolására is jut majd elég idő. A hozzávalók 4 személyre vonatkoznak.

Fügekrémleves kecskesajthabbal

Hozzávalók: 40 dkg (2 csomag) aszalt füge, 1,5 l víz, 3 dl tejszín, 1 rúd fahéj, 2 szelet citromkarika, méz, csipet tengeri só
A habhoz: 6 dkg natúr kecskesajtkrém, 2 dl tejszín, habszifon

A fügét a fahéjrúddal, a citromkarikákkal, a mézzel, csipet sóval puhulásig főzöm. Ha megfőtt, a fahéjrudat és a citromot eltávolítom, a fügét a lével összeturmixolom. Hozzákeverem a tejszínt, ha nem elég édes, mézzel édesítem. A habhoz a sajtkrémet botmixer segítségével egyneművé keverem a tejszínnel, habszifonba töltöm. Tálalásig hűtőbe teszem.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!