Kereső toggle

RECEPT: Körtés pite

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hozzávalók: 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 1 sütőpor, 3
egész tojás, 25 dkg túró, 3 evőkanál citromlé, 3 közepesen nagy körte, őrölt
fahéj, 2 dkg szeletelt mandula.

Elkészítés: A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként
hozzákeverjük a tojásokat. A túrót villával összetörjük, és összedolgozzuk a
masszával. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a túrós
masszához. Közben a körtéket megtisztítjuk, félbevágjuk, magházaikat kivájjuk,
majd felszeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Egy
közepes tortaformát kenjünk ki margarinnal, és lisztezzük ki. Oszlassuk el
egyenletesen a tésztát a formában, és kör alakban helyezzük a tetejére a
körteszeleteket úgy, hogy befedjék a tésztát. Szórjunk a körteszeletekre
cukrozott fahéjat, és hintsük meg mandulaforgáccsal. 170 fokon süssük körülbelül
60 percig.

Kihűtve fogyasszuk.

Olvasson tovább: