Kereső toggle

RECEPT: Salátaöntet-arzenál

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Friss, ropogós zöldségek néhány kanál öntetben megforgatva, és máris kész
van az ízletes nyári köret. Ha önmagában fogyasztjuk, akár reszelt sajttal, sült
csirkemellkockákkal vagy olajos magvakkal megszórva az igazi. A következő
önteteknél csak a hozzávalók különböznek, az elkészítési mód azonos: a
hozzávalókat alaposan összekeverjük, és minimum 1 órára behűtjük.

Vinaigrette: 2 kiskanál (kk) dijoni mustár, 6 evőkanál (ek) olívaolaj,
őrölt bors, 1 kk cukor,1 ek borecet, csipet só

Joghurtos-tejfölös öntet: 6 ek joghurt, 6 ek tejföl, 3 ek olívaolaj, 1 kk
magvas mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, csipet cukor, csipet só

Rokfortos: ugyanaz, mint az előző, csak mustár helyet 5 dkg reszelt
márványsajtot adunk az öntethez

Tormás öntet: 4 ek olívaolaj, 1 ek reszelt torma, 1 egész citrom leve, 6
ek tejszín, csipet cukor, csipet só



Zöldfűszeres öntet: 2 dl natúr joghurt, apróra vágott zöldfűszerek (1/2
csokor friss petrezselyem, 1/2 cs. kapor, 1/2 cs. snidling), 2 ek citromlé, 2 ek
olívaolaj, só

Túrós öntet: 2 dl tejföl, 1 dl natúr joghurt, 10 dkg túró, 1 csomag
felaprított újhagyma, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors ízlés szerint

Tojásos öntet: 2 db főtt tojássárgája összetörve, 2 ek olívaolaj, 1 kk
mustár, bazsalikom apróra vágva, 1 ek balzsamecet, só, őrölt bors (E. K.)

Olvasson tovább: