Kereső toggle

RECEPT

Töltött burgonya mikróban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Hozzávalók: 6 közepes burgonya, 10 dkg reszelt sajt, 2,5 dl tejföl, 3 szál
újhagyma vagy fél csokor snidling, só, fűszerpaprika.

A burgonyákat alaposan megmossuk, megtörölgetjük, és egy villával több helyen
megszurkáljuk. Papír kéztörlőn köralakban elrendezzük a burgonyákat és 900 W-on
16 percre mikrosütőbe helyezzük őket. Félidőben megforgatjuk a burgonyákat, hogy
egyenletesen süljenek, majd ha a maradék 8 perc is letelt, további 5 percig
állni hagyjuk őket. „Kalapot” vágunk a burgonyákon, és a nagyobbik
burgonyafelekből kiskanállal kiemeljük a belsejüket, és egy tálba helyezzük. Az
összes többi hozzávalóval összedolgozzuk, sózzuk és a kapott tölteléket a
burgonyacsónakokba töltjük, megszórjuk fűszerpaprikával, majd a kalapokat
visszahelyezve további 5 percig sütjük.

Olvasson tovább: