Kereső toggle

Recept

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Házi leveskocka

Üzenjünk hadat az „E”-számoknak a következő házi leveskocka receptjével!

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa,

1 kis darab zeller, 1 szál fehérrépa, 1 cikk zöldpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1
kisebb fej hagyma fele, 1/4-1/4 csokor petrezselyem- és zellerzöld, esetleg 1
szeletke friss gyömbér, 2 dl olívaolaj, 1 teáskanál tengeri só, kevés őrölt
bors.

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd az összes
hozzávalót robotgépben apróra zúzzuk. A kész „pépet” jégkockatartókba töltjük,
és kifagyasztjuk.

Ha a leveskockák elkészültek, vegyük ki őket a fagyasztóból, és helyezzük a
zöldségpürével teli jégkockatartókat egy forró vízzel teli edénybe – óvatosan,
hogy el ne lepje – néhány másodpercig, így könnyen ki tudjuk emelni a
leveskockákat a jégkockatartóból. Készítsünk külön porciókat a leveskockákból –
1 darab megfelel 1 darab hagyományos leveskocka mennyiségének – egy csomagba
annyit tegyünk, amennyit egyszerre felhasználunk, végül helyezzük vissza őket a
fagyasztóba. (E. K.)

Olvasson tovább: