Kereső toggle

Recept

Verebélyi galuska

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Ezúttal a reformkonyha-elleneseknek kedvezünk – íme egy télies, rendkívül
ízletes étel a „paraszti” eledelek kedvelőinek.

Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró, 20 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, 2 szál
póréhagyma (vagy 4 csomag újhagyma), 1 dl tejföl, só. Az áttört túrót a
liszttel, tojásokkal, csipetnyi sóval összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, majd
sós, lobogó vízben kifőzzük galuskának.

A felkarikázott hagymát olajon megpirítjuk, majd egy nagykanálnyit belőle egy
tűzálló tál aljára terítünk. Erre egy réteg leszűrt galuska kerül, s így
folytatjuk a rétegezést úgy, hogy a tetejére is hagyma kerüljön.

A tetejét meglocsoljuk tejföllel, és forró sütőben átsütjük, de nem pirítjuk
meg. Paradicsommal vagy fejes salátával tálaljuk.

Olvasson tovább: