hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Juhsajtos cukkinilepény
Recept

2006. 09. 05.
Rostonsültekhez köretként, de önálló ételként is megállja a helyét a következő, könnyen elkészíthető finomság.

Hozzávalók: 1 közepes cukkini, 2 tojás,1 dl tej, 5 dkg kockára vágott juhsajt
(mindenképpen juh- vagy kecskesajtot használjunk mert fanyarkás ízüknek
köszönhetően ételünk is pikáns ízt kap). 10 szem fekete magozott olajbogyó
szeletelve, 1 gerezd zúzott fokhagyma, oregánó, só, őrölt bors, 1 kis kanál
sütőpor, liszt, olívaolaj a sütéshez. Az öntethez: 1 pohár joghurt, 1 gerezd
zúzott fokhagyma, friss vagy szárított fűszerek (petrezselyem, metélőhagyma,
bazsalikom), só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj.

Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük és állni hagyjuk.

A cukkinit megmossuk, durvára reszeljük, a levét kinyomkodjuk. Sózzuk,
fűszerezzük, majd hozzáadjuk a két tojást, a kockára vágott sajtot, a szeletelt
olajbogyót, a fokhagymát, a tejet, és annyi sütőporral elkevert lisztet adunk
hozzá, hogy palacsintatésztánál sűrűbb masszát kapjunk. Forró olajban, közepes
lángon kb. 10 cm átmérőjű lepényeket sütünk, oldalanként 2-3 percig, hogy
belülről is jól átsüljenek. Öntettel és friss salátával kínáljuk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!