Kereső toggle

Gospel a Szigeten

Friderika lemezbemutató koncertje

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Bár az utolsó utáni ráadástól a kései időpont miatt el kellett tekinteni, mégsem csalódott az a több ezer zenekedvelő, aki kilátogatott a margitszigeti Friderika-koncertre. Sőt!

„A dobosunk azt mondta, hogy szívesen zenél esőben is, csak kér egy ablaktörlőt a hangszerét körülvevő plexikarámra” – avatta be a nézőket két dal között az előkészületek izgalmaiba Friderika. Izgalomra ugyanis bőven volt ok, hiszen fél órával a hivatalos kezdés előtt még úgy zuhogott az eső, mintha dézsából öntötték volna, s ez szabadtéri előadás esetén kifejezetten hátrányosnak mondható. Aztán megkegyelmeztek az égiek, és a kitartó publikum kellemes nyáresti melegben élvezhette végig a kétórás előadást.

Friderika – akit az est vendége, Somló Tamás az „ország diszkrét bája”-ként aposztrofált – nem szimpla koncerttel, hanem egy jól felépített, profi zenére épülő hitvallással állt színpadra. A slágeres-funkys-lírai váltakozású zenefolyam közepette lépésről lépésre derült ki a lényeg: az emberek örökké élni akarása jogos vágy, ráadásul cseppet sem irreális. Csak éppen nem utódainkban vagy alkotásainkban élhetünk tovább, hanem igazából: Isten országában.

A Magyarországon még ritkaságszámba menő koncert sikere bebizonyította, hogy az oda vezető út egyre nagyobb tömeget érdekel.

Olvasson tovább: