Kereső toggle

Cr egrave me caramel

Recept

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A klasszikus francia desszert hozzávalói 4 személyre. A krémhez:
½ l tej, 4 tojássárgája, 5 dkg cukor, 1 kis
darab vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor.

A karamellhez: 12,5 dkg cukor, 2 evőkanál víz.

Egy kis lábosban elkészítjük a karamellt: 2 kanál vízzel aranybarnára
hevítünk 12,5 dkg cukrot.

A folyékony karamellt beleöntjük a pudingostálkákba úgy, hogy a tálkák alját és
oldalát egyaránt borítsa.

Egy tálban kikeverjük a cukrot a tojássárgákkal. Felforraljuk a tejet a
vaníliával, majd a forró tejet levesszük a tűzről, s állandó keverés mellett a
tejet nagyon lassan, óvatosan hozzákeverjük a tojásokhoz. A vaníliakrémet
beleöntjük a kikaramellezett tálkákba, majd a pudingostálkákat egy tepsiben
vízfürdőbe helyezzük, és alufóliával lefedve „megsütjük”: 40-50 percig közepes
hőfokú (170 °C) sütőben pároljuk. Vigyázzunk, hogy a víz ne forrjon alattuk! A
krémnek illik megkeményednie. Ha teljesen kihűltek, kiborítjuk a pudingokat
kistányérokra – rögtön vagy némi hűtés után fogyaszthatók.

Olvasson tovább: