Kereső toggle

Recept

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Áfonyás licsihab

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg görögdinnyebél, 1 őszibarack, 1 doboz
licsibefőtt (kb. 50 dkg), 3 dl tejszín, 1 evőkanál méz, 1 dl tej, 6 dkg cukor, 1
csomag (10 g) zselatin, 5 dkg áfonya és 5 dkg tortadara.

A kisebb hegyeken, lankásokon növő áfonyabokor gyümölcsének kiemelkedően magas a
tápértéke. A vadon élő bogyós gyümölcseink tápértéke egyébként sokkal magasabb,
mint azoké, amelyeket kiskertekben termelnek.

A habhoz a dinnyét és az őszibarackot kis szeletekre vágjuk. A licsit leszűrjük,
a tejszínt felverjük.

A mézet elkeverjük a tejjel és 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, majd
felforraljuk. A zselatint alaposan elkeverjük a sziruppal. A licsiket
összeturmixoljuk, a turmixot belevegyítjük a zselatinos keverékbe, majd
hozzáadjuk a tejszínhabot is. Letakarjuk, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe
tesszük. Az áfonyát kiválogatjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Körkörösen
kirakunk egy üvegtálat a dinnye- és őszibarackszeletekkel, ráhalmozzuk a habot,
végül áfonyával és tortadarával díszítjük.

Olvasson tovább: