Kereső toggle

Recept

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Rakott padlizsán

Hozzávalók (5-6 személyre): 

1 doboz lasagne tészta, 10 dkg parmezán sajt, 1 db közepes padlizsán, 1 db (250 ml) olasz
paradicsomkonzerv, 1 csomag mozzarella sajt, oregánó, bazsalikom, 0,5 l tej, 5-7 dkg liszt, 5 dkg vaj, kevés szerecsendió.

A lasagne tésztából 12-14 db-ot forró, sós vízben főzzünk ki. A megfőtt tésztalapokat hideg vízbe rakjuk, amíg a besamelmártást elkészítjük: a vajat felolvasztjuk, amiben a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és fűszerezzük.

A padlizsánt megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk – rövid ideig, mert megkeseredhet. Rátesszük a paradicsomkonzervet, sót, fűszereket. Egy kivajazott üvegtálban kezdjük el az „építkezést” a tésztaalappal, amire a besamel, a padlizsánszósz, kevés parmezán és a kockára vágott mozzarella kerül. Újra tészta, és így tovább, majd a tetejére besamel és sajt kerül. 190 fokon kb. 25 percig süssük, a tetejét pirítsuk meg.
(Giorgio Cavicchiolo)

Olvasson tovább: