Kereső toggle

Laci bácsi konyhája

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Benke Laci bácsi négyszeres olimpiai bajnok, legendás mesterszakács és mestercukrász, többek között a Gundel étterem volt séfhelyettese és a Gundel Károly Vendéglátó Technikum egykori tanára. Akik nemcsak elképzelni, hanem látni is szeretnék, miként készülnek el Laci bácsi remekművei, együtt főzhetnek vele a televízión keresztül. Műsora a Magyar ATV-n látható minden hétköznap reggel 8.10-től 8.20-ig és 12.45-től 12.55-ig, vasárnaponként pedig 13.05-től 13.35-ig. 

Töltött dinnye

Hozzávalók:

1 db görögdinnye

1 db sárgadinnye

szőlő

sárgabarack

eper

narancs

ribizli

fehérlikőr

Görögdinnyéből kosarat készítünk:

A kosár fülét kijelöljük, kivágjuk. A fülrésznél kivágjuk a belét, és kicsúsztatjuk. Így elkészült a kosár füle. A kosár szélét apró V alakban körbevágjuk. A kosárrészből a dinnye belét karalábévájóval kivájjuk. A fülrésznél kivágott belet pedig felkockázzuk. Ezeket visszatesszük a kosárba. 

A kosár fülét szőlőfürtökkel, sárgabarackkal, ribizlivel, eperrel, naranccsal, sárgadinnye virággal megdíszítjük (fogpiszkálóval rögzítjük).

A dinnyekosarat fehérlikőrrel meglocsoljuk. Jégágyra helyezzük, vagy folpack fóliával becsomagoljuk, és hűtőben lehűtjük.

Kakastarélytészta magyarosan

Hozzávalók:

1 db kaliforniai paprika

1 db zöldpaprika

5 dkg vöröshagyma

25 dkg pulykamell

5 dkg angol szalonna

15 dkg koktélvirsli

10 dkg gomba

25 dkg kakastarélytészta

fokhagyma

olaj

fűszerpaprika

ételízesítő

Kevés zsiradékon a szalonnát, a finomra vágott hagymát üvegesre hevítjük. 

A pulykamellet és a paprikát kockára vágjuk. Rátesszük a hagymára s átpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, kanállal a spóratartó lemezeket kivájjuk. Cikkekre összevágjuk, majd a húsra tesszük. Megszórjuk ételízesítővel, fokhagymát teszünk rá. Megszórjuk kevés pirospaprikával. Rátesszük a koktélvirslit és a kifőtt kakastarélytésztát. Összeforraljuk, és tálalhatjuk.

Tányérra felhalmozzuk, madársalátával megdíszítjük.

Olvasson tovább: