Kereső toggle

Laci bácsi konyhája

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Benke Laci bácsi négyszeres olimpiai bajnok, legendás mesterszakács és mestercukrász, többek között a Gundel étterem volt séfhelyettese és a Gundel Károly Vendéglátó Technikum egykori tanára. Akik nemcsak elképzelni, hanem látni is szeretnék, miként készülnek el Laci bácsi remekművei, együtt főzhetnek vele a televízión keresztül. Műsora a Magyar ATV-n látható minden hétköznap reggel 8.10-től 8.20-ig és 12.45-től 12.55-ig, vasárnaponként pedig 13.05-től 13.35-ig. 

Narancsos sajtsaláta rákkal

Hozzávalók:

½ db jégsaláta

2 db filézett narancs

½ db lollo rosso

½ db kaliforniai paprika

10 dkg sajt

5 dkg méz

5 gerezd fokhagyma

12 db garnéla

15 dkg cukkini

friss gyömbér

rozmaring 

balzsamecet



színes törtbors

A jégsalátát felvágjuk, s a tálra felhalmozzuk. A narancsgerezdeket, kaliforniai paprikát, sajtcsíkokat ráhelyezzük, majd ismét salátát teszünk rá. Meglocsoljuk balzsamecettel. 

Mézet karamellizálunk. A gyömbért és fokhagymát rusztikus darabokra felvágjuk. A mézben áthevítjük. Beletesszük a garnélarákot, a cukkinit és a friss rozmaringlevelet, majd ezt is áthevítjük. Színes borssal és sóval megszórjuk. 

Amikor a cukkini megpuhult, a salátamáglya tetejére felhalmozzuk. 

Sertéssült tészta- köntösben

Hozzávalók:

25 dkg vajas tészta

50 dkg sertés szűz

15 dkg gomba

3 dkg vöröshagyma

1 db tojás

½ cs. petrezselyemzöld

15 dkg cukkini

15 dkg sárgarépa

15 dkg brokkoli

25 dkg párolt rizs

ételízesítő, só

őrölt bors

A húst sózzuk, borsozzuk, és elősütjük kevés zsiradékon. Gombapépet készítünk: az elősütő zsírba tesszük az apróra vágott vöröshagymát, s amikor már üveges, rátesszük a vékony csíkokra reszelt gombát. Zsírjára lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, majd felvert tojást öntünk rá. Így egy pépszer? anyagot kapunk (ez a gomba finserv vagy gombapép). Tehetünk hozzá kevés zsemlemorzsát is, így könnyebben összeáll a massza, s szeletelni is könnyebb lesz.

A mélyhűtött tésztát folpackba csomagolva hűtőben kiolvasztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, szélét recés vágóval levágjuk (ezzel díszítjük majd). 

A kihűlt húst megmártjuk a felvert tojásban, s rátesszük a tésztára. A tésztát is megkenjük tojással. A húst beborítjuk a kihűlt gombapéppel, s ezt is lekenjük tojással (ezt azért tesszük, hogy ne váljon el a tésztától sütés közben). A tésztát ráhajtjuk, s a levágott csíkot hullámszerűen rátesszük díszítésként. Megkenjük tojással, s 180-190ºC-os sütőben készre sütjük.

Elkészítjük a zöldségeket. Roston, olívaolajon megsütjük a köretzöldségeket: sárgarépát, brokkolit, cukkinit illatos erdei fűszerekkel ízesítve. Párolt rizst is tálalunk hozzá.

 

Olvasson tovább: