Kereső toggle

Laci bácsi konyhája

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Benke Laci bácsi négyszeres olimpiai bajnok, legendás mesterszakács és mestercukrász, többek között a Gundel Étterem volt séfhelyettese és a Gundel Károly Vendéglátó Technikum egykori tanára. Akik nemcsak elképzelni, hanem látni is szeretnék, miként készülnek el Laci bácsi remekművei, együtt főzhetnek vele a televízión keresztül. Műsora a Magyar ATV-n látható minden hétköznap reggel 8.10–8.20-ig és 12.45–12.55-ig, vasárnaponként pedig 13.05–13.35-ig. 

Sajtsaláta dinnyével

1 db dinnye

20 dkg alma

20 dkg őszibarack

10 dkg sajt

5 dkg füstölt sajt

krémsajt

tejszín

tokaji muskotályos

pirított zsemle

dió

Először a tokaji sajtmártást készítjük el. A krémsajthoz hozzáadjuk a kockára vágott őszibarackot, almát, dióbelet, kockára vágott füstölt sajtot. Kevés sóval, borssal, friss gyömbérrel fűszerezzük, pici mézet is teszünk bele. Összekeverjük, s természetesen tokaji bort öntünk bele. A sárgadinynyét korona alakúra kivágjuk, evőkanállal kiszedjük a magházát. A dinnyébe beletesszük a sajtmártást, kevés tokajit önthetünk még a dinnyére. Friss mentalevéllel, citromlevéllel lehet díszíteni.

Tepsis harcsafilé tésztamáglyán

80 dkg harcsafilé

15 dkg gomba

10 dkg vöröshagyma

30 dkg csuszatészta

fűszerpaprika

só, őrölt bors

2 dl tejföl

5 dkg zsemlemorzsa

5 dkg liszt

15 dkg zöldpaprika

10 dkg paradicsom

1 dl olaj 

5 dkg bacon szalonna

Serpenyőben olajat hevítünk, a bacon szalonnát beletesszük, vöröshagymával üvegesre hevítjük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, pici fokhagymát is teszünk bele, majd a pirospaprikát, végül a gombát. Sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, kevés vizet öntünk rá, ha kell. A csuszatésztát előre kifőzzük, nem öblítjük le, hogy összeálljon, s úgy nézzen ki, mint egy máglya. A ragut összekeverjük a tésztával és kivajazott, zsemlemorzsázott cseréptálba tesszük. Erre kerül rá a harcsatekercs, melyet úgy készítettünk, hogy a harcsát kifiléztük, felszeleteltük, sóztuk, borsoztuk, bacon szalonnával összecsavartuk. A raguból kimaradt zöldpaprikát, paradicsomot még rászórhatjuk, tejföllel az egészet lelocsoljuk, hosszúkásra vágott sajttal megszórjuk. Előre melegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Olvasson tovább: