Kereső toggle

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál az EU-csatlakozás szellemében zajlik. A március 19-étől április 4-éig tartó eseménysorozat célja, hogy koncentrálva mutassa be az "európaiság" művészeti remekműveit. 

A fesztivál programjának fősodrában most is a zene áll: klasszikus remekművek és kortárs alkotások gazdag repertoárja szólal meg nemzetközi előadógárda tolmácsolásában, gondosan kiválasztott – többnyire történelmi-műemléki – helyszíneken. 14 ingyenes koncertre is sor kerül. Programok ízelítőül: a 70 éves Claudio Abbado az általa alapított Gustav Mahler Ifjúsági Zenekarral, és Rafael Frühbeck de Burgos a Filarmonica Arturo Toscanini élén egy szcenírozott Verdi: Requiem különleges élményével készül meglepni a fesztiválközönséget. Az Internationale Bachakademie Stuttgarttal lép fel a 70 éves Helmuth Rilling, idén Bach Máté-passióját adják elő. A világhír? Bordeaux-i Nemzeti Opera Balettegyüttese két este lesz megtekinthető. Az Európai Unió többi tagországának képviseletében is élvonalbeli muzsikusok parádéjára számíthatunk. 

A képzőművészetek kedvelőinek csemege a Magyar Nemzeti Galéria "Közös és eltérő utakon" alcím? bemutatója Klimt, Kokoschka és Schiele festményeivel. 

(festivalcity.hu)

Olvasson tovább: