Kereső toggle

Ízfokozó

Joghurt és spenót

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Nagy melegben sokszor kerül az ember nehéz helyzetbe. A meleg hatására főleg a folyadékfelvétel szokott növekedni, és a szilárdabb anyagok felhasználása háttérbe szorul. A dilemma súlyos. Az elfogyasztott ételekkel arányosan növekszik az alvásigény is. Mit lehet tenni? Egész nap hideg vízben ülni és hűtött koktélokat fogyasztani, vagy a realitások talaján maradni és kihasználni a nyár adta természetes adottságokat. Variálni az idénygyümölcsöket, zöldségeket és az étkezést. A kulcsszó a leves. Főleg hidegen. Nem kell sokat pepecselni a konyhában, mert attól is fárad az ember. Két nagy pohár joghurt – aki nem szereti annak kefir –, egy fej főzőhagyma, egy tojás sárgája, fél kiló tisztított spenót, margarin és só. A spenótot a hagymával együtt meg kell párolni a margarinon – véletlenül sem szabad szétfőzni. Ezek után a két pohár joghurttal és a tojással összekeverni. Egyszer felforralni és picit sózni. Kész is. Hidegen és melegen is rendkívül frissít. Vékonyra szelt sajtos pirítóssal, friss pitával. Kellemes nyár esti vacsora, és az alvással sem lesz gond. (mlg)

Olvasson tovább: