hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vasárnaptól téli időszámítás

2002. 10. 27.
Október 27-én, vasárnap kezdődik a téli időszámítás, amikor hajnali három óráról kettőre kell visszaállítani az órákat.

A MÁV-nál mindössze három vonatot érint az óraigazítás.

Egy belföldi járat, a Füzesabonyból Budapestre 2 óra 55 perckor induló vonat nem indul el, hanem megvárja, amíg az óra mutatója ismét – már a téli időszámítás szerint – 2 óra 55 percet mutat. 

A nemzetközi vonatok közül a Dacia expressz mindkét járatát Magyarországon éri az óraigazítás: a Budapestről Bukarestbe tartó vonat Lőkösházán, az ellenirányban közlekedő pedig Szolnokon tér át a téli időszámításra, és vár egy órát. A Volán-autóbuszok nemzetközi járatai az átállás éjszakáján egy órával korábban érkeznek meg külföldi célállomásaikra, induló járatot az óraállítás nem érint. A Malév a téli menetrendjét az óraigazítás napjától, október 27-étől lépteti életbe, amely 2003. március 29-ig lesz életben. A Ma-hart dunai nemzetközi forgalmat lebonyolító szárnyashajói november 3-án közlekednek az idén utoljára, a hagyományos személyhajók október végéig–november elejéig közlekednek az időjárás függvényében. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!