Kereső toggle

23. Kaláka Folkfesztivál

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A diósgyőri vár árnyékában ismét megrendezésre kerül július 12. és 14. között a Kaláka Fesztivál. A több évtizedes múltra visszatekintő esemény kellemes kikapcsolódást jelent az etnozene kedvelőinek, a rendezvény családi programként is vonzza az érdeklődőket. A fesztiválon az elmúlt huszonkét évben több mint kétezer zenész lépett fel a világ minden részéről. Az autentikus folkzenétől, a blues és dzsesszzenén keresztül a rockzenéig minden irányzat rendre képviseltetni szokta magát a többnapos rendezvényen. 

Ízelítő az idei kínálatból:

Július 11. miskolci Városháza: 17.30-tól a Kaláka Fesztivál nyitóhangversenye hallható, a program ingyenes. A fesztivál igazából a következő napon veszi kezdetét, a műsorok egymással párhuzamosan, a Várszínpadon és az Árokszínpadon zajlanak majd.

Július 12. diósgyőri vár, Várszínpad: a Fiatal Művészek Találkozójával kezdődik a délutáni koncertprogram, majd 18.30-as kezdéssel a Ternipe nev? roma zenészekből álló csapat lép fel. Az est főprogramja a kissé átalakult Budapest Klezmer Band lesz, amelyet a népzenét játszó Kerekes együttes követ. A nap a Várszínpadon Ternipe táncházzal zárul. Az Árokszínpadon a Téka zenekar kezd, majd a blues zenét játszó Dr. Valter következik, főprogramként a Republic együttes, majd a Baba Yaga. A nap itt is táncházzal ér véget, amelyhez a Téka szolgáltatja a talpalávalót.

Július 13-án délelőtt mind a diósgyőri várban, mind az Árokszínpadon Gyerekfesztiválra kerül sor, ahol a kicsik örömére játszanak a zenekarok, és vidám programokat ígér a rendezőség. Aznap délután a Várszínpadra várják a Szászcsávási zenekart, a Folkestrát és Sebő Ferencet. Lesz Fiatal Művészek Találkozója és táncház is, ahol a Sirtos görög dallamaira rophatja a nagyérdemű. Mindeközben az Árokszínpadon játszik a Chalaban, a Bartók Kamaraszínház és a Hot Jazz Band.

Július 14-én a Várszínpadon fellép a Promise, a Kaláka, valamint a Muzsikás együttes Sebestyén Mártával. Az Árokszínpadon az NK Jazz Combo kezd, akit a Vagabond követ. Mindkét színpadon táncházzal zárul a fesztivál, a muzsikát a Berkó és a Söndörgő adja. A fesztivál ideje alatt tekinthető meg az egzotikus hangszerek kiállítása, amelyet a Budapesti Néprajzi Múzeum anyagából állítottak össze.

(Jegyek rendelhetők a Tourinform miskolci irodájában (Miskolc, Rákóczy u. 2. Tel.: 06(46)350-425), illetve Budapesten a Kaláka Zeneboltban (V., Bárczy István u. 10. Tel.: 06(1)267-5331) (Pécsi Tibor)

Olvasson tovább: