Kereső toggle

Itthon a csúcson

A vendégbarát Parád

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Nem kell feltétlenül átlépni az országhatárt, ha a kikapcsolódáson túl exkluzív kiszolgálásra, mesébe illő környezetre vágyunk, távol a világ zajától. Magyarország mértanilag legmagasabb pontjának vonzáskörzetében, a fővárostól alig száztíz kilométeres távolságra helyezkedik el a parádsasvári Várkastély, amely 1998 decemberében ötcsillagos kiszolgálással nyitotta meg kapuit öt lakosztályával és ötvenkettő kétágyas, részben pótágyazható szobájával. Várkastély, Parádsasvár 

A különlegesség igényét szem előtt tartó színharmóniával és berendezéssel kívánja kielégíteni a különböző igényeket, elvárásokat, a szolidat és a rendkívülit egyaránt. Az étterem a helyi specialitásokon túl reformételeket, diétás ételeket egyaránt felvonultat az étlapján. A gyermekes családok számára kedves szolgáltatás a gyermekfelügyelet, a játszószoba vagy akár a helyi mosoda. A mozogni vágyók sportolhatnak, szinte bármit, sőt aki vadászni szeretne, azt is megteheti a kastély öt kilométeres vonzáskörzetében. 

Jó hír, hogy nem kell lemondaniuk Parád szépségéről azoknak sem, akik a nyári sziesztájukat öt csillag nélkül, inkább otthonos környezetben képzelték eltölteni. Nekik ajánlott felkeresni a parádfürdői Rudolf Panziót. Házi kedvenceinket sem kell otthon hagynunk, a háromszintes panzióba ugyanis magunkkal vihetjük őket. Az üdülőhelyen lovaglásra és vadászatra is lehetőség nyílik. 

A turistákat vonzó egyik legfőbb idegenforgalmi látványosságnak számít a helybéli Palóc Ház, valamint a környékbeli Eger vára és a borairól elhíresült Szépasszony-völgy. 

Parádfürdő leginkább többféle gyógyvízkincséről, úgy mint a jellegzetes, kénes illatot árasztó csevicéről és az 1813 óta már gyógyászati célokra is alkalmas vastimsós fürdővízről nevezetes. A környék egyik erőssége a gyógyvízforrásokhoz vezető számtalan turistaútvonal. A nyári hónapok egyik fő attrakciójának számít az évente megrendezésre kerülő júliusi Palóc Napok programsorozata. (T. G.)

Olvasson tovább: