Tejszínes parmezánleves pirított mandulával
(6-8 főre)
20 dkg parmezánreszelék
10 dkg vaj
5 dl tejszín
2 evőkanál liszt
20 dkg fenyőmag
20 dkg (szeletelt) mandula
2 dl félszáraz rozé
Vajban aranybarnára pirítom a fenyőmagot a cukorral. Ezután liszttel szórom, hozzáadom a kakukkfüvet, sózom, felengedem körülbelül 1 liter vízzel és a tejszínnel. Felforralom, tűzről levéve hozzáadom a rosét. Tálaláskor keverem bele a parmezánt, a tetejére helyezem az olajban pirított mandulát.
Narancsos csirkével töltött papaya
(6-8 főre)
személyenként 1 db papaya
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg tisztított narancsbél
10 dkg fenyőmag
1 kis csokor friss citromf?
20-25 dkg zsíros lágysajt
só, fehérbors
2 db tojássárgája
5 dkg vaj
A papayát kettévágom, kimagozom. A csirkét ledarálom a naranccsal együtt. Vajon átfuttatom a fenyőmagot, majd belekeverem a csirkét, a citromfüvet, sózom, enyhén borsozom. Körülbelül 5 percig párolom, majd gyorsan elkeverem benne a tojássárgáját. Megtöltöm a papayákat, tetejükre reszelt sajtot szórok. Aláöntök 2-3 dl vizet, és 1 órát sütőben sütöm.