hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ünnepi menü

2001. 12. 23.
1. Tejszínes parmenzánleves pirított mandulával 2. Narancsos csirkével töltött papaya 3. Fahéjas almával töltött báránygerinc tepsis burgonyával 4. Likőrös őszibarackkrém tejszínhabbal

Tejszínes parmezánleves pirított mandulával

(6-8 főre)



20 dkg parmezánreszelék

10 dkg vaj

5 dl tejszín

2 evőkanál liszt

20 dkg fenyőmag

20 dkg (szeletelt) mandula

2 dl félszáraz rozé 



Vajban aranybarnára pirítom a fenyőmagot a cukorral. Ezután liszttel szórom, hozzáadom a kakukkfüvet, sózom, felengedem körülbelül 1 liter vízzel és a tejszínnel. Felforralom, tűzről levéve hozzáadom a rosét. Tálaláskor keverem bele a parmezánt, a tetejére helyezem az olajban pirított mandulát.


Narancsos csirkével töltött papaya

(6-8 főre)



személyenként 1 db papaya

50 dkg csirkemellfilé

20 dkg tisztított narancsbél

10 dkg fenyőmag

1 kis csokor friss citromf?

20-25 dkg zsíros lágysajt

só, fehérbors

2 db tojássárgája

5 dkg vaj



A papayát kettévágom, kimagozom. A csirkét ledarálom a naranccsal együtt. Vajon átfuttatom a fenyőmagot, majd belekeverem a csirkét, a citromfüvet, sózom, enyhén borsozom. Körülbelül 5 percig párolom, majd gyorsan elkeverem benne a tojássárgáját. Megtöltöm a papayákat, tetejükre reszelt sajtot szórok. Aláöntök 2-3 dl vizet, és 1 órát sütőben sütöm.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!